Vuk Radivojević, sportski direktor Igokee, o istorijskom uspjehu: Nismo svjesni šta smo ostvarili

Milan Zubović
Vuk Radivojević, sportski direktor Igokee, o istorijskom uspjehu: Nismo svjesni šta smo ostvarili

BANjALUKA - Protivnike u top 16 fazi Lige šampiona košarkaši Igokee saznaće idućeg utorka, za kada je zakazan žrijeb grupa.

Ekipe su smještene u dva šešira. Prvi čine pobjednici grupa prve runde takmičenja, dok su u drugom drugoplasirane ekipe, gdje je smješten i tim iz Aleksandrovca. U novoformiranim grupama naći će se po dvije ekipe iz oba šešira i moći će da se sastanu timovi iz iste države, a jedino nije dozvoljeno da se ponovo susretnu klubovi koji su igrali već jedni protiv drugih u prvoj rundi. To znači da Igokea za protivnika ne može dobiti Turk Telekom, dok se u prvom šeširu pored njega još nalaze Tenerife, Saragosa, San Pablo Burgos (Španija), Tofaš (Turska), Hapoel Holon (Izrael), Strazbur (Francuska) i Broze Bamberg (Njemačka). Sa Aleksandrovčanima u drugom šeširu su Dinamo Sasari, Brindizi (Italija), Karšijaka (Turska), VEF Riga (Letonija), Nimburk (Češka), AEK (Grčka) i Nižnji Novogrod (Rusija).

Sportski direktor ekipe Vuk Radivojević je istakao da je top 16 faza djelovala veoma daleko, skoro nedostižno, kada su prošlog ljeta započeli pripreme i čekali kvalifikacioni turnir u bugarskom Botevgradu.

- Prvi cilj bio nam je da se plasiramo u Ligu šampiona, jer bi to bilo novo iskustvo za nas te nismo razmišljali šta ćemo dalje. Kada smo dobili Kluž, znali smo da je najteži rival, ali momci su od samog početka držali atmosferu na visokom nivou pa smo se kvalifikovali. Tada smo dospeli u grupu smrti gde Turk Telekom i Hapoel imaju budžete veće od deset miliona evra, a ni Limož ne kasni mnogo za njima. Na ruku nam je išlo smanjenje broja ekipa u grupama sa osam na četiri pa nismo igrali svake sedmice. Činjenica je da smo igrali bez pritiska pa smo ostvarili te tri pobede, a hvala Limožu koji je pošteno odigrao i borio se do kraja - izjavio je Radivojević.

Dvije zanimljivosti u vezi su sa Igokeinim plasmanom među 16. Jedina su ekipa koja je kroz kvalifikacije došla do ove runde, dok su ostale tri otpale i jedina je sa tri pobjede u grupi izborila prolazak dalje.

- Video sam, to i mogu, reći da nam sve ide od ruke, jer se ne plašimo nikoga (smijeh). Još nismo svesni rezultata koji smo ostvarili i on je plod dobrog rada u kontinuitetu, o čemu svedoči i izjava trenera Dragana Bajića da je prezadovoljan svakim treningom, dok uopšte nismo razmišljali o promenama u igračkom kadru. Istina, dolazak Stivena Greja je prinudan nakon teške povrede Antabije Volera, za kojeg je sezona završena. Posebno smo ponosni na dvojicu igrača iz naše škole, Dalibora Ilića i Darka Talića, koji su veoma bitni u rotaciji - rekao je Radivojević.

Samo ne Nižnji

Nekadašnji kapiten ekipe nema posebnih želja pred žrijeb grupa.

- Svi timovi koji su ostali su vrhunski i možda bih jedino da izbegnemo Nižnji Novgorod zbog predugog putovanja u Rusiju. Ostali klubovi su dosta slični pa nemam posebnih želja, jer znam da će nam protiv svakog biti pakleno teško. Dobro je što ćemo imati mesec pauze do početka druge runde pa ćemo se malo odmoriti i spremni dočekati nove izazove - rekao je Radivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana