Матеја Додиг, капитен новоградске Слободе, за “Глас Српске”: Сазрели смо за Премијер лигу

 Дејан Кондић
Матеја Додиг, капитен новоградске Слободе, за “Глас Српске”: Сазрели смо за Премијер лигу

НОВИ ГРАД - Фудбалери новоградске Слободе на другој позицији окончали су први дио шампионата у Првој лиги Републике Српске. Један од најбољих у екипи са “Млакви” био је капитен Матеја Додиг.

Млади штопер одиграо је још једну полусезону на високом нивоу. У формацији са три дефанзивца уз искусног Немању Вејновића и Аргентинца Франка Абрега чини најјачи бедем у елити Српске, који је на 17 мечева капитулирао свега пет пута. Лидер Крупа, Додигу и друштву бјежи четири бода, а 21-годишњи дефанзивац за “Глас Српске” наглашава да његови саиграчи и он могу на крају први пресјећи врпцу и изборити пласман у Премијер лигу БиХ.

- Имамо квалитетан тим у којем влада одлична атмосфера, а за остварење главног циља неопходан је низ фактора и мало среће. Сматрам да смо сазрели као екипа да урадимо оно што нисмо прошле сезоне. Тренер Дарко Војводић створио је екипу која је спремна да на терену остави све, “гинемо” један за другог. Вјерујем да ћемо на прољеће престићи Крупу  - истакао је Додиг.

Лидер “црвених” за први тим Слободе дебитовао је 30. септембра 2017. године у побједи против Слоге из Српца 4:0, у оквиру Друге лиге, запад и тада је имао свега 16 година и пет дана. Дебитантски наступ у Првој лиги Републике Српске забиљежио је 8. августа 2020. године против Славије из Источног Сарајева (0:0). Укупно је одиграо 105 лигашких утакмица за тим из Новог Града и наглашава да се сјећа прве утакмице.

- Наравно да се сјећам свог првог наступа. Тадашњи тренер Зоран Бујић ми је дао прилику да заиграм и указао ми повјерење. Са нестрпљењем сам чекао прилику да дебитујем и заиграм у првом тиму. Након тога је све ишло неким својим током. Искрено не бројим утакмице, али сам увијек ту за екипу, шта год треба - рекао је Додиг.

Млади љевоноги штопер тражена је роба не само на домаћем већ и на иностраном тржишту. Неки клубови су већ слали изасланике да гледају Слободину “петицу”.

- Чуо сам за нека интересовања, али сам превасходно фокусиран на одмор који је скоро почео, па да на прољеће завршимо посао и покушамо претећи Крупу на табели. Има времена за промјену средине. Ако се нешто у међувремену деси, прво ћу причати са људима из клуба - поручио је Додиг.

Спортска породица

Најбољи спортиста Новог Града за прошлу годину потиче из спортске породице. Матејин отац Александар био је врло добар рукометаш бањалучког Борца, мајка Станислава је била истакнута кошаркашица бањалучког Младог Крајишника, док је у спортским водама била и његова сестра Исидора, која је неколико година била члан Женског кошаркашког клуба Слобода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана