Mateja Dodig, kapiten novogradske Slobode, za “Glas Srpske”: Sazreli smo za Premijer ligu

 Dejan Kondić
Mateja Dodig, kapiten novogradske Slobode, za “Glas Srpske”: Sazreli smo za Premijer ligu

NOVI GRAD - Fudbaleri novogradske Slobode na drugoj poziciji okončali su prvi dio šampionata u Prvoj ligi Republike Srpske. Jedan od najboljih u ekipi sa “Mlakvi” bio je kapiten Mateja Dodig.

Mladi štoper odigrao je još jednu polusezonu na visokom nivou. U formaciji sa tri defanzivca uz iskusnog Nemanju Vejnovića i Argentinca Franka Abrega čini najjači bedem u eliti Srpske, koji je na 17 mečeva kapitulirao svega pet puta. Lider Krupa, Dodigu i društvu bježi četiri boda, a 21-godišnji defanzivac za “Glas Srpske” naglašava da njegovi saigrači i on mogu na kraju prvi presjeći vrpcu i izboriti plasman u Premijer ligu BiH.

- Imamo kvalitetan tim u kojem vlada odlična atmosfera, a za ostvarenje glavnog cilja neophodan je niz faktora i malo sreće. Smatram da smo sazreli kao ekipa da uradimo ono što nismo prošle sezone. Trener Darko Vojvodić stvorio je ekipu koja je spremna da na terenu ostavi sve, “ginemo” jedan za drugog. Vjerujem da ćemo na proljeće prestići Krupu  - istakao je Dodig.

Lider “crvenih” za prvi tim Slobode debitovao je 30. septembra 2017. godine u pobjedi protiv Sloge iz Srpca 4:0, u okviru Druge lige, zapad i tada je imao svega 16 godina i pet dana. Debitantski nastup u Prvoj ligi Republike Srpske zabilježio je 8. avgusta 2020. godine protiv Slavije iz Istočnog Sarajeva (0:0). Ukupno je odigrao 105 ligaških utakmica za tim iz Novog Grada i naglašava da se sjeća prve utakmice.

- Naravno da se sjećam svog prvog nastupa. Tadašnji trener Zoran Bujić mi je dao priliku da zaigram i ukazao mi povjerenje. Sa nestrpljenjem sam čekao priliku da debitujem i zaigram u prvom timu. Nakon toga je sve išlo nekim svojim tokom. Iskreno ne brojim utakmice, ali sam uvijek tu za ekipu, šta god treba - rekao je Dodig.

Mladi ljevonogi štoper tražena je roba ne samo na domaćem već i na inostranom tržištu. Neki klubovi su već slali izaslanike da gledaju Slobodinu “peticu”.

- Čuo sam za neka interesovanja, ali sam prevashodno fokusiran na odmor koji je skoro počeo, pa da na proljeće završimo posao i pokušamo preteći Krupu na tabeli. Ima vremena za promjenu sredine. Ako se nešto u međuvremenu desi, prvo ću pričati sa ljudima iz kluba - poručio je Dodig.

Sportska porodica

Najbolji sportista Novog Grada za prošlu godinu potiče iz sportske porodice. Matejin otac Aleksandar bio je vrlo dobar rukometaš banjalučkog Borca, majka Stanislava je bila istaknuta košarkašica banjalučkog Mladog Krajišnika, dok je u sportskim vodama bila i njegova sestra Isidora, koja je nekoliko godina bila član Ženskog košarkaškog kluba Sloboda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana