Лига спала на девет клубова

Синиша Котараш
Лига спала на девет клубова

Бањалука - Оно о чему се цијело љето расправљало и што се од почетка такмичења наслућивало на крају се и догодило. Фудбалски клуб Слога из Горњег Црњелова и дефинитивно је иступио из Прве лиге Републике Српске, која је на тај начин остала са девет екипа.

Сви резултати које је прошлогодишњи вицешампион Српске у овој сезони остварио, порази од Текстилца (0:8), те Жељезничар Спорт Тима (10:0) биће обрисани, а преостали мечеви неће бити регистровани службеним резултатом 3:0.

Након што је клуб из Горњег Црњелова послао саопштење медијима о иступању из такмичења, оно је као службени допис стигло и у канцеларију Фудбалског савеза РС па је коначну одлуку о свему донијела Такмичарска комисија ФСРС.

Она је била јасна и очекивана. Слога из Горњег Црњелова није више члан Прве лиге РС и њени резултати биће избрисани из табеле.

- ФК Слога из Горњег Црњелова је у прва четири кола ове сезоне одиграо је само двије утакмице. У трећем колу, када је требало да буде домаћин Јединству из Брчког, није се појавио, док је тражио одгађање меча четвртог кола када је требало да гостује код Славије у Источном Сарајеву. Добили су одобрење и та утакмица је заказана за 18. септембар. - истакао је предсједник Такмичарске комисије ФСРС Ђорђе Старчевић.

- Међутим, у међувремену су донијели одлуку о иступању из лиге па нисмо могли другачије да поступимо него да донесемо одлуку по Правилнику о такмичењу - додао је Старчевић.

Одустајањем од такмичења у Првој лиги Слога истовремено неће моћи на да заигра у Купу Републике Српске.

- И то је према пропозицијама, тако да ће Подриње из Јање, које је требало да буде противник Слоги у шеснаестини финала, без борбе изборити пласман у наредну рунду. Такође, ради самовољног напуштања такмичења ФК Слога, као и одговорна лица у клубу, биће предати Дисциплинској комисији на даљи поступак - потврдио је Старчевић.

Ово, нажалост, није први овакав случај јер су у прошлости забиљежени још неки слични, како у првим, тако и у другим лигама РС.

Памте се иступања, али прије почетка сезоне, Црвене земље из Нове Веси, Младости из Велике Обарске, Лијевча из Нове Тополе, као и посљедњи случај Карановца, који је овог љета одустао од Друге лиге запад, а онда се, по свему судећи, и угасио.

Такође, било је и случајева да екипе одустану на полусезони, попут двоструког шампиона РС Боксита из Милића или Стакорине из Чајнича.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана