Лалатовић представљен у Борцу: Испуњена жеља, идемо по трофеје

Дарко Пашагић
Лалатовић представљен у Борцу: Испуњена жеља, идемо по трофеје

БАЊАЛУКА - Харизматични српски тренер Ненад Лалтовић званично је представљен на Градском стадиону и наредне године сједиће на клупи Борца док у уговору има опцију за продужатак сарадње.

Већ неколико посљедњих сезона Лалатовић се често спомињао као могуће рјешење за тренера бањалучког клуба, али сада је коначно дошло до реализације сарадње.

- Моја велика жеља била је да будем тренер у Републици Српској, да се окушам и видим колико ту могу да остварим. У тим жељама Борац је увек био на првом месту и све је практично договорено у пет минута. Нисам много затезао око услова и они су исти као што сам их имао док сам био тренер суперлигашких клубова. Сада ми је жеља остварена и остало је да кренемо са жестоким радом. Увек сам осећао да имам пуно енергије тако и сада. Већ дуго радим као тренер, пуних 12 година, тако да се не бојим никаквих изазова - изјавио је Лалатовић.

Некадашњи тренер Црвене звезде, Војводине, Радничког... добро је упознат са ситуацијом у Премијер лиги БиХ.

- Лига ми се свиђа јер нам непобедивих као што је случај у Србији са Црвеном звездом и Партизаном где се осваја по 100 бодова у првенству. Има доста добрих играча и тимова, сјајних навијача те верујем да неће бити никакав проблем да се уклопим. Волим да побеђујем, поштујем све, али сигурно не волим да ме нико дира јер ћу онда знати да се одбраним. Не занима ме ко је Хрват, Бошњак или Србин, дошао сам да освојим бар један од два трофеја - нагласио је Лалатовић.

Са њим је дошао и стигао и његов стручни штаб Видак Братић, Драган Шарац, Милан Јованић и Милан Вјештица.

- То су моји сарадници са којима већ дуже времена радим, са неким чак шест или седам година. Увек смо се добро слагали и не видим разлога да тако не буде и у Бањалуци - рекао је Лалатовић.

Нови тренер Бањалучана споменуо је и долазак евентуалних појачања на Градски стадион.

- Са мном је већ стигао Никола Андрић са којим сам сарађивао у појединим српским клубовима. Било је још неколико интересантних фудбалера, али су они у међувремену већ пронашли ангажмане. Интересантан је био Ибрахим Мустафа из Црвене звезде, али он иде са њима на припреме па ћемо видети да ли ће опет на позајмицу у Нови Пазар или негде друго или ће остати на "Маракани". Преговарамо са још неколико играча чија имена не желим да отркривам. Један од њих је бивши играч Борца Горан Закарић којег добро познајем из Партизана и којег бих волео видети са нама у екипи - казао је Лалтовић.

Због обавеза на европскиој сцени припреме Бањалучана биће веома кратке.

До 18. јуна тренираће у Бањалуци, а послије тога одлазе на Блед гдје су планиране четири контролне утакмице против Војводине, Цеља, Горице и геенрална проба против Ријеке.

Потпредсјеник Борца Богољуб Зељковић нагласио је да замјена траве на градском стадиону неће бити завршена до краја јула.

 - Прве утакмцие, али и први домаћи меч на европској сцени сигруно нећемо играти у Бањалуци. Као што је познато за резервни стадион пријавили смо "Др Милан Јелић" у Модричи којег је већ обишла делегација УЕФА и чекамо одговор из Ниона да ли је добио зелено свјетло - рекао је Зељковић.

Играчи На првом окупљању појавили су се голмани Бојан Павловић и Никола Лакић као и фудбалери Страхиња Бошњак, Александар Војновић, Алекксандар Субић, Амар Бегић, Дејан Мелег, Јово Лукић, Обрен Цвијановић, Доналд Молс, Дино Ћорић, Филип Рачић, Давид Чавић, Саво Сушић, Иван Гргић, Марко Кујунџић, Ђорђе Милојевић, Марко Бркић, Давид Вуковић те појачања Бењамин Татар, Никола Андрић и Лука Куленовић. Оправдано одсутни због репрезентативних обавеза били су Никола Ћетковић, Лука Дамјановић, Срђан Јањетовић, Енвер Кулашин и Дејан Попара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана