Lalatović predstavljen u Borcu: Ispunjena želja, idemo po trofeje

Darko Pašagić
Lalatović predstavljen u Borcu: Ispunjena želja, idemo po trofeje

BANjALUKA - Harizmatični srpski trener Nenad Laltović zvanično je predstavljen na Gradskom stadionu i naredne godine sjediće na klupi Borca dok u ugovoru ima opciju za produžatak saradnje.

Već nekoliko posljednjih sezona Lalatović se često spominjao kao moguće rješenje za trenera banjalučkog kluba, ali sada je konačno došlo do realizacije saradnje.

- Moja velika želja bila je da budem trener u Republici Srpskoj, da se okušam i vidim koliko tu mogu da ostvarim. U tim željama Borac je uvek bio na prvom mestu i sve je praktično dogovoreno u pet minuta. Nisam mnogo zatezao oko uslova i oni su isti kao što sam ih imao dok sam bio trener superligaških klubova. Sada mi je želja ostvarena i ostalo je da krenemo sa žestokim radom. Uvek sam osećao da imam puno energije tako i sada. Već dugo radim kao trener, punih 12 godina, tako da se ne bojim nikakvih izazova - izjavio je Lalatović.

Nekadašnji trener Crvene zvezde, Vojvodine, Radničkog... dobro je upoznat sa situacijom u Premijer ligi BiH.

- Liga mi se sviđa jer nam nepobedivih kao što je slučaj u Srbiji sa Crvenom zvezdom i Partizanom gde se osvaja po 100 bodova u prvenstvu. Ima dosta dobrih igrača i timova, sjajnih navijača te verujem da neće biti nikakav problem da se uklopim. Volim da pobeđujem, poštujem sve, ali sigurno ne volim da me niko dira jer ću onda znati da se odbranim. Ne zanima me ko je Hrvat, Bošnjak ili Srbin, došao sam da osvojim bar jedan od dva trofeja - naglasio je Lalatović.

Sa njim je došao i stigao i njegov stručni štab Vidak Bratić, Dragan Šarac, Milan Jovanić i Milan Vještica.

- To su moji saradnici sa kojima već duže vremena radim, sa nekim čak šest ili sedam godina. Uvek smo se dobro slagali i ne vidim razloga da tako ne bude i u Banjaluci - rekao je Lalatović.

Novi trener Banjalučana spomenuo je i dolazak eventualnih pojačanja na Gradski stadion.

- Sa mnom je već stigao Nikola Andrić sa kojim sam sarađivao u pojedinim srpskim klubovima. Bilo je još nekoliko interesantnih fudbalera, ali su oni u međuvremenu već pronašli angažmane. Interesantan je bio Ibrahim Mustafa iz Crvene zvezde, ali on ide sa njima na pripreme pa ćemo videti da li će opet na pozajmicu u Novi Pazar ili negde drugo ili će ostati na "Marakani". Pregovaramo sa još nekoliko igrača čija imena ne želim da otrkrivam. Jedan od njih je bivši igrač Borca Goran Zakarić kojeg dobro poznajem iz Partizana i kojeg bih voleo videti sa nama u ekipi - kazao je Laltović.

Zbog obaveza na evropskioj sceni pripreme Banjalučana biće veoma kratke.

Do 18. juna treniraće u Banjaluci, a poslije toga odlaze na Bled gdje su planirane četiri kontrolne utakmice protiv Vojvodine, Celja, Gorice i geenralna proba protiv Rijeke.

Potpredsjenik Borca Bogoljub Zeljković naglasio je da zamjena trave na gradskom stadionu neće biti završena do kraja jula.

 - Prve utakmcie, ali i prvi domaći meč na evropskoj sceni sigruno nećemo igrati u Banjaluci. Kao što je poznato za rezervni stadion prijavili smo "Dr Milan Jelić" u Modriči kojeg je već obišla delegacija UEFA i čekamo odgovor iz Niona da li je dobio zeleno svjetlo - rekao je Zeljković.

Igrači Na prvom okupljanju pojavili su se golmani Bojan Pavlović i Nikola Lakić kao i fudbaleri Strahinja Bošnjak, Aleksandar Vojnović, Alekksandar Subić, Amar Begić, Dejan Meleg, Jovo Lukić, Obren Cvijanović, Donald Mols, Dino Ćorić, Filip Račić, David Čavić, Savo Sušić, Ivan Grgić, Marko Kujundžić, Đorđe Milojević, Marko Brkić, David Vuković te pojačanja Benjamin Tatar, Nikola Andrić i Luka Kulenović. Opravdano odsutni zbog reprezentativnih obaveza bili su Nikola Ćetković, Luka Damjanović, Srđan Janjetović, Enver Kulašin i Dejan Popara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana