Горан Иконић са Крком покорио Словенију

Драго Галић
Горан Иконић са Крком покорио Словенију

ЗВОРНИК - Зворничанин Горан Иконић дао је велики допринос у сензационалном тријумфу кошаркаша Крке у словеначком шампионату, у чијем су финалу плеј-офа поразили моћну Унион Олимпију.

Ово је тек трећи пут да екипа из "Тиволија" у посљедњих 14 година није освојила ловор, што додатно увећава успјех тима из Новог Места.

Некадашњи играч зворничке Дрине, Босне из Сарајева и Леотара стигао је у Ново Место из екипе Доњецк из Украјине.

- Сезона је била изузетно успјешна, а шлаг на торту је ова титула. На почетку сам играо за Доњецк, који је желио да освоји титулу у Украјини. Но, услиједили су проблеми, па иако смо били на првој позицији, клуб се захвалио свим играчима првог тима на сарадњи. Били су коректни и поштовали све договорено, а ја сам у току зимске паузе прешао у Крку и нисам се покајао. Били смо први у лиги, те изборили пласман у Суперлигу, у којој смо били други. У полуфиналу плеј-офа избацили смо Хелиос и тиме остварили циљ - ушли у NLB лигу. Но, врхунац је било финале у којем смо поразили Олимпију, два пута славивши у Љубљани и једном на свом паркету - истакао је Иконић.

Овај одлични кошаркаш се тренутно налази на одмору у Зворнику, а на његову адресу већ су стигле нове понуде.

- О томе је још рано говорити. Људи из Крке су заинтересовани за наставак сарадње и вјероватно ћу прво сјести са њима за сто, па тек онда размотрити остале понуде. Такође не би било нереално ни да се вратим у Босну, која је са мном већ контактирала, али као што рекох, има довољно времена да о свему добро размислим. Уколико останем у Крки, верујем да ћемо сљедеће сезоне играти значајну улогу у NLB лиги, а податак да смо ове сезоне шест пута савладали Хелиос и три пута Олимпију о томе најбоље свједочи - додао је Иконић.

Квалитет кошарке у БиХ по Иконићевом мишљењу није ништа слабији него у Словенији.

- Словенци имају Хелиос и Олимпију, који улажу доста новца у играче са стране, док се остали углавном ослањају на млађе домаће играче. Са друге стране у БиХ се поред Широког и Босне појавила Игокеа, која ове сезоне показала да има квалитет за NLB лигу - закључио је Иконић.

Aтанацковић

Поред Иконића још један Зворничанин наступа у кошаркашкој лиги Словеније. Млади Симо Aтанацковић игра за екипу Пивоварне Лашко.

- Познавао сам Aтанацковића од раније, али оно што је показао на утакмици против нас ме је стварно позитивно изненадило. Постигао је 17 кошева на тој утакмици и био најбољи у Пивоварни. Ријеч је о младом играчу који још доста може да напредује, а добио је и позив за младу репрезентацију Словеније - није штедио ријечи хвале за свог суграђанина Иконић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана