Goran Ikonić sa Krkom pokorio Sloveniju

Drago Galić
Goran Ikonić sa Krkom pokorio Sloveniju

ZVORNIK - Zvorničanin Goran Ikonić dao je veliki doprinos u senzacionalnom trijumfu košarkaša Krke u slovenačkom šampionatu, u čijem su finalu plej-ofa porazili moćnu Union Olimpiju.

Ovo je tek treći put da ekipa iz "Tivolija" u posljednjih 14 godina nije osvojila lovor, što dodatno uvećava uspjeh tima iz Novog Mesta.

Nekadašnji igrač zvorničke Drine, Bosne iz Sarajeva i Leotara stigao je u Novo Mesto iz ekipe Donjeck iz Ukrajine.

- Sezona je bila izuzetno uspješna, a šlag na tortu je ova titula. Na početku sam igrao za Donjeck, koji je želio da osvoji titulu u Ukrajini. No, uslijedili su problemi, pa iako smo bili na prvoj poziciji, klub se zahvalio svim igračima prvog tima na saradnji. Bili su korektni i poštovali sve dogovoreno, a ja sam u toku zimske pauze prešao u Krku i nisam se pokajao. Bili smo prvi u ligi, te izborili plasman u Superligu, u kojoj smo bili drugi. U polufinalu plej-ofa izbacili smo Helios i time ostvarili cilj - ušli u NLB ligu. No, vrhunac je bilo finale u kojem smo porazili Olimpiju, dva puta slavivši u Ljubljani i jednom na svom parketu - istakao je Ikonić.

Ovaj odlični košarkaš se trenutno nalazi na odmoru u Zvorniku, a na njegovu adresu već su stigle nove ponude.

- O tome je još rano govoriti. Ljudi iz Krke su zainteresovani za nastavak saradnje i vjerovatno ću prvo sjesti sa njima za sto, pa tek onda razmotriti ostale ponude. Takođe ne bi bilo nerealno ni da se vratim u Bosnu, koja je sa mnom već kontaktirala, ali kao što rekoh, ima dovoljno vremena da o svemu dobro razmislim. Ukoliko ostanem u Krki, verujem da ćemo sljedeće sezone igrati značajnu ulogu u NLB ligi, a podatak da smo ove sezone šest puta savladali Helios i tri puta Olimpiju o tome najbolje svjedoči - dodao je Ikonić.

Kvalitet košarke u BiH po Ikonićevom mišljenju nije ništa slabiji nego u Sloveniji.

- Slovenci imaju Helios i Olimpiju, koji ulažu dosta novca u igrače sa strane, dok se ostali uglavnom oslanjaju na mlađe domaće igrače. Sa druge strane u BiH se pored Širokog i Bosne pojavila Igokea, koja ove sezone pokazala da ima kvalitet za NLB ligu - zaključio je Ikonić.

Atanacković

Pored Ikonića još jedan Zvorničanin nastupa u košarkaškoj ligi Slovenije. Mladi Simo Atanacković igra za ekipu Pivovarne Laško.

- Poznavao sam Atanackovića od ranije, ali ono što je pokazao na utakmici protiv nas me je stvarno pozitivno iznenadilo. Postigao je 17 koševa na toj utakmici i bio najbolji u Pivovarni. Riječ je o mladom igraču koji još dosta može da napreduje, a dobio je i poziv za mladu reprezentaciju Slovenije - nije štedio riječi hvale za svog sugrađanina Ikonić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana