Саво Милошевић: Разбијао сам чаше да отјерам малер

Агенције
Саво Милошевић: Разбијао сам чаше да отјерам малер

Београд - Прије четири године Партизан је у групној фази Лиге Европе два пута побиједио АЗ Алкмар, а исти ривали поново ће се срести вечерас од 21 час у Београду у првом колу другог по квалитету клупског такмичења.

Атмосфера у Хумској поново ће бити специфична, као против Молдеа, јер ће због казне Европске фудбалске уније (УЕФА) на трибинама бити само дјеца.Очекују се до 20.000 клинаца из фудбалских школа и омладинских погона клубова из Србије, Републике Српске о окружења.

Заинтересованост је огромна и несумњиво је да ће слика на трибинама бити прелијепа. Партизан је прије четири године ношен мајсторијама Андрије Живковића и Абубакара Оумаруа срушио холандског представника, али је стао на корак од пласмана у нокаут фазу Лиге Европе.

Кобан је био Аугзбург, односно Раул Бобадиља, али су “црно-бијели” са Мирославом Ђукићем успјели да надокнаде тај тежак пораз и шок који се десио у Београду.

Партизан сада има потпуно другачији тим. Мало ко је љетос очекивао да ће освајач Купа Србије дочекати јесен у Европи, а машта навијача је подложна еуфорији па се сада већ говори и о пласману у наредну фазу такмичења.

Не изгледа то немогуће поред противника попут АЗ Алкмара, Астане и Манчестер јунајтеда. Партизанов тренер Саво Милошевић коначно има све играче на располагању, њих 29. Каже сваки ће му бити потребан у наредном периоду, који је изузетно захтијеван за “црно-бијеле”. Због тога је примијенио занимљив метод да би срећа остала уз његове фудбалере.

- Лупао сам чаше по стадиону због малера. Имамо све играче на окупу, самим тим и различите варијанте за сваког противника. То је снага нашег тима, различите ствари можемо да применимо зависно од ситуације. За 15 дана одиграћемо шест утакмица, до децембра ћемо играти у ритму два меча седмично ако не рачунамо репрезентативне паузе. Потребни су нам сви играчи, свесни су да нико од њих не може да одигра свих седам мечева за 20 дана. Може, али ћемо га покидати. Тактички ћемо распоредити улоге - рекао је Милошевић.

Доласком Бибраса Натха и Лазара Марковића, као посљедњих појачања, Партизан је створио веома јак тим, офанзивно потентан. Израелац је показао какав квалитет посједује, његов завршни пас је убитачан, док је Марковић против Пролетера наговијестио могућности којих су навијачи и те како свјесни.

Партизанова навала имаће простора против АЗ Алкмара, добро је познато да Холанђани не поклањају превише пажње дефанзиви. 

Позитивно размишља љубимац навијача Немања Милетић. Десни бек Београђана вјерује да је Партизан боља екипа од АЗ Алкмара, али се побједом не би завршила његова коначна очекивања. Милетић вјерује у квалитет екипе и сматра да Партизан може до европског прољећа.

- Имам добар осећај и очекујем победу. Видимо своју шансу, имамо добар тим и мислим да не би требало бити проблема. Гледали смо меч АЗ - Спарта, наш ривал је ту утакмицу добио са 5:1, али смо видели много мана у њиховој игри - поручио је Милетић.
 

Стиже 200 аутобуса

У Партизану се припремају за специфичну организацију утакмице, јер није исто када су у публици само дјеца у односу на “регуларне” услове.

Тако се очекује 200 аутобуса само из унутрашњости Србије и окружења па када се још урачунају клинци из Београда, јасно је да ће стадион бити веома добро испуњен. Партизан ће имати много већу подршку својих младих навијача него против Молдеа, а и за њих ће то бити сјајно искуство.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана