Savo Milošević: Razbijao sam čaše da otjeram maler

Agencije
Savo Milošević: Razbijao sam čaše da otjeram maler

Beograd - Prije četiri godine Partizan je u grupnoj fazi Lige Evrope dva puta pobijedio AZ Alkmar, a isti rivali ponovo će se sresti večeras od 21 čas u Beogradu u prvom kolu drugog po kvalitetu klupskog takmičenja.

Atmosfera u Humskoj ponovo će biti specifična, kao protiv Moldea, jer će zbog kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) na tribinama biti samo djeca.Očekuju se do 20.000 klinaca iz fudbalskih škola i omladinskih pogona klubova iz Srbije, Republike Srpske o okruženja.

Zainteresovanost je ogromna i nesumnjivo je da će slika na tribinama biti prelijepa. Partizan je prije četiri godine nošen majstorijama Andrije Živkovića i Abubakara Oumarua srušio holandskog predstavnika, ali je stao na korak od plasmana u nokaut fazu Lige Evrope.

Koban je bio Augzburg, odnosno Raul Bobadilja, ali su “crno-bijeli” sa Miroslavom Đukićem uspjeli da nadoknade taj težak poraz i šok koji se desio u Beogradu.

Partizan sada ima potpuno drugačiji tim. Malo ko je ljetos očekivao da će osvajač Kupa Srbije dočekati jesen u Evropi, a mašta navijača je podložna euforiji pa se sada već govori i o plasmanu u narednu fazu takmičenja.

Ne izgleda to nemoguće pored protivnika poput AZ Alkmara, Astane i Mančester junajteda. Partizanov trener Savo Milošević konačno ima sve igrače na raspolaganju, njih 29. Kaže svaki će mu biti potreban u narednom periodu, koji je izuzetno zahtijevan za “crno-bijele”. Zbog toga je primijenio zanimljiv metod da bi sreća ostala uz njegove fudbalere.

- Lupao sam čaše po stadionu zbog malera. Imamo sve igrače na okupu, samim tim i različite varijante za svakog protivnika. To je snaga našeg tima, različite stvari možemo da primenimo zavisno od situacije. Za 15 dana odigraćemo šest utakmica, do decembra ćemo igrati u ritmu dva meča sedmično ako ne računamo reprezentativne pauze. Potrebni su nam svi igrači, svesni su da niko od njih ne može da odigra svih sedam mečeva za 20 dana. Može, ali ćemo ga pokidati. Taktički ćemo rasporediti uloge - rekao je Milošević.

Dolaskom Bibrasa Natha i Lazara Markovića, kao posljednjih pojačanja, Partizan je stvorio veoma jak tim, ofanzivno potentan. Izraelac je pokazao kakav kvalitet posjeduje, njegov završni pas je ubitačan, dok je Marković protiv Proletera nagovijestio mogućnosti kojih su navijači i te kako svjesni.

Partizanova navala imaće prostora protiv AZ Alkmara, dobro je poznato da Holanđani ne poklanjaju previše pažnje defanzivi. 

Pozitivno razmišlja ljubimac navijača Nemanja Miletić. Desni bek Beograđana vjeruje da je Partizan bolja ekipa od AZ Alkmara, ali se pobjedom ne bi završila njegova konačna očekivanja. Miletić vjeruje u kvalitet ekipe i smatra da Partizan može do evropskog proljeća.

- Imam dobar osećaj i očekujem pobedu. Vidimo svoju šansu, imamo dobar tim i mislim da ne bi trebalo biti problema. Gledali smo meč AZ - Sparta, naš rival je tu utakmicu dobio sa 5:1, ali smo videli mnogo mana u njihovoj igri - poručio je Miletić.
 

Stiže 200 autobusa

U Partizanu se pripremaju za specifičnu organizaciju utakmice, jer nije isto kada su u publici samo djeca u odnosu na “regularne” uslove.

Tako se očekuje 200 autobusa samo iz unutrašnjosti Srbije i okruženja pa kada se još uračunaju klinci iz Beograda, jasno je da će stadion biti veoma dobro ispunjen. Partizan će imati mnogo veću podršku svojih mladih navijača nego protiv Moldea, a i za njih će to biti sjajno iskustvo.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana