Звијезда 09 циља опстанак

Игор Станишић
Звијезда 09 циља опстанак

Бијељина - Новајлија у Првој фудбалској лиги Републике Српске Звијезда из Етно-села почела је са припремама за предстојећу сезону у којој ће им приоритетни циљ бити опстанак, али и афирмација младих играча.

Управа Звијезде, на челу са предсједником Миланом Чабрићем, клупску организацију подигнула је највиши могући ниво, а квалитетан број сарадника које је изабрао биће од велике помоћи у сезони која долази. Новог шефа стручног штаба Звијезде Чеду Матића сачекало је 27 фудбалера на првом тренингу.

- У Звијезду сам дошао на позив предсједника Чабрића, који добро познаје начин мог рада, а када сам од њега чуо о каквом се клубу ради и људима који воде клуб, ту прије свега мислим на Бориса и Мирослава Станишића нисам имао дилему и сматрам да сам направио добар потез за моју каријеру - рекао је Матић.

Он сматра да постоје сви услови да се организују максимално озбиљне припреме што је први услов за постизање добрих резултата.

- Тренираћемо два пута дневно у Спортском центру Етно-села Станишићи, а прве утакмице ћемо одиграти на Меморијалном турниру у Власеници. Доста играча је на проби, а моја жеља је да направимо екипу која ће бити спој искуства и младости, али и способну да оствари зацртане циљеве - додао је Матић.

Улазак Звијезде у виши ранг такмичења био сигнал људима из клуба да мјесто предсједника клуба повјере провјереном спортском раднику Милану Чабрићу који је уједно био организатор рада у Академији "Саво Милошевић" у Етно-селу Станишићи гдје свакодневно тренира више од 150 малишана.

 - Мој задатак је да са сарадницима овај добро вођен и организован клуб подигнем на још виши ниво и мислим да ћу успјети уз помоћ свих људи укључених у живот и рад клуба. Имамо врхунске услове за припреме и можемо без проблема да испунимо зацртани план и програм. Као сваки озбиљан клуб имамо свој циљ, а он је да најприје обезбиједимо опстанак а затим и да афирмишемо што више младих фудбалера. Један од њих, који је скренуо пажњу јавности је лијеви бек Ђорђе Ћосић, а исто тако пуно се очекује и од Стефана Николића. Договорили смо сарадњу са младим голманом Марком Чанчаром који је своје знање стицао у енглеском Вест Хему и он ће нам се ставити на располагање - рекао је Чабрић.

Досадашњи тренер Милорад Савић именован је за спортског директора, док ће функцију генералног секретара клуба обављати Радика Марић.

Играчки кадар

На прозивци су били Милан Јовић, Никола Лакић, Живко Николић, Кристијан Тојичић, Бошко Враштановић, Драган Дошло, Александар Фуртула, Мирко Спасојевић, Иван Глуховић, Митар Будечевић, Томислав Стевић, Владимир Шикуљак, Стефан Петровић, Милош Новаковић, Бојан Чавић, Дражен Стевановић, Дејан Вучић, Срђан Калајџић, Милош Дупор, Младен Милановић, Данијел Дражић, Анел Мехмедбеговић, Стефан Николић, Ђорђе Ћосић и Немања Бојановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана