Звездин жесток реванш Игокеи

Г.С.
Звездин жесток реванш Игокеи

Лакташи - Актуелни шампион АБА лиге екипа Црвене звезде савладала је Игокеу са 54:74 у оквиру 23. кола и тако им се жестоко реванширала за пораз у првом дијелу сезоне.

Звезда је тако наставила трку за друго мјесто пред почетак плеј-офа, а Игокеи предстоји борба за опстанак у лиги, јер има само побједу више од претпосљедње Сутјеске пред посљедња три кола. "Црвено-бијели" су већ у првој четвртини створили осјетну предност и то захваљујући пет постигнутих тројки из шест покушаја. С друге стране, Игокеу никако није ишао шут, јер су погодили само два пута из 12 покушаја. У другом дијелу игре домаћи су се знатно поправили, погодили су неколико тројки, али Звезда је успјела да задржи пет поена предности до одмора. Међутим, гости су у наставку додали гас и на крилима Квинсија Милера у једном тренутку дошли до 21 поен разлике. Игокеа се жестоко борила да смањи предност и на крају је у томе незнатно успјела, али нису могли више од тога.

Врло битне побједе у борби за опстанак остварили су Партизан и Металац. "Црно-бијели" су савладали Задар са 87:76 и дошли до четврте побједе у посљедњих пет кола откако је на клупи Александар Џикић. Тако су скоро обезбиједили опстанак у лиги, а да то буде и математички, потребна им је још једна побједа у наредна три кола.

С друге стране, Металац је у дербију зачеља био бољи од Тајфуна са 78:62 и тако је направио врло битан корак ка опстанку. Екипа из Ваљева сада има двије побједе више од словеначке екипе и фактички ју је оставила без шанси за опстанак.

Резултати: Сутјеска - Крка 87:81 (75:75), Металац - Тајфун 78:62, Партизан - Задар 87:76. Игокеа - Црвена звезда 54:74. Цибона - Мега Лекс и Олимпија - Цедевита 82:89,. Вечерас играју МЗТ - Будућност (21).

Повучена Дозетова шестица

Уочи утакмице Игокеа је повукла из употребе дрес са бројем шест, који је носио некадашњи капитен Милан Дозет и подигла га под сводове дворане у Лакташима. Предсједник клуба Борис Спасојевић уручио му је слику, а капитен Милош Коматина дрес који су потписали сви кошаркаши тима.

- Не могу да опишем колико ми је драго што ми је указана ова част и привилегија. За четири незаборавне године, колико сам провео у Игокеи, пре свега, желим да захвалим председнику Додику, Горану, Игору, Павлу, браћи Чубриловић и свим онима који су уз клуб - казао је Дозет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана