Звезда срушила » Краља «

Б92
Звезда срушила » Краља «

Београд - Црвена звезда забиљежила је велику победу у седмом колу групе А, савладавши првака Европе Реал Мадрид у Пиониру – 94:88.

Српски и регионални шампион сада има скор од три тријумфа и четири пораза и четврти је на табели, док су Мадриђани послије петог пораза на посљедњој позицији.

У крцатој хали Пионир виђена је сјајна утакмица, а тим Дејана Радоњића је, упркос испуштених десет поена предности и преокрета Мадриђана за +10, одиграо најбољи меч ове сезоне и потпуно заслужено уписао веома важну побједу, можда и круцијалну у борби за ТОП 16 фазу.

Одлично је Звезда отворила меч, што је било изузетно важно послије несрећног пораза у Стразбуру, водила је на крилима Квинсија Милера и 12 поена разлике, али је Реал до полувремена успио да се врати на један посед заостатка.

У сличном ритму наставили су гости послије паузе, да би средином треће дионице за кратно вријеме они били ти са двоцифреним предношћу.

Међутим, црвено-бијели су наставили са својом игром, да би Милер и поготово Мајк Цирбес у кључним тренуцима били на висини задатка, а њемачки центар 'завршио' је посао са линије за слободна бацања, убацивши чак 12 узастопних поена у посљедњој деоници.

Ипак, посебно треба истаћи да су Никола Ребић и Марко Гудурић, момци од 19 и 20 година, у моментима када се меч ломио погодили по тројку, а Гудурић је поред тројке погодио и једном уз фаул, а затим снажним закуцавањем подигао комплетан тим.

Најефикаснији у домаћем тиму био је феноменални Мајк Цирбес са 26 поена (10/12 за два, 6/6 сб), пет скокова и две блокаде, док је Квинси Милер додао два поена мање (2/3 за два, 5/7 за три, 5/6 сб), уз седам скокова и по две асистенције и блока.

Осим спомеутног двојца, једини двоцифрени био је још Стефан Јовић са 12 поена (4/8 за два, 1/2 за три) и четири асистенције, али после техничке грешке у трећој дионици није улазио у игру, већ је због шутирања флашице послије техничке и кратког разговора са Дејаном Радоњићем послат у свлачионицу.

Марко Гудурић нашао се на паркету тек у другој половини треће четвртине, али га то није спречило да забиљежи осам поена (2/3 за два, 1/1 три) и два скока. Владимир Штимац уписао је седам поена, Рајан Томпсон шест, а Никола Ребић пет.

У пораженом тиму најбољи су били Серхио Родригес и Густаво Ајон са по 16 поена, с тим да је Родригес имао и девет ухваћених лопти. Треј Томпкинс додао је 14, Филипе Рејес 12, а Андрес Ноћиони 11 поена.

Тим са Малог Калемегдана је овом побједом поново знатно увећала своје шансе за пласман у ТОП 16 фазу, три кола пре краја. Црвено-бијели у наредном колу, поново у Пиониру, чекају руски Химки, док ће Реал бити домаћин Фенербахчеу.

Прије почетка дуела, Црвена звезда захвалила се Новаку Ђоковићу за све што је учинио за Србију и српски спорт, честитавши му на невјероватној сезони у којој је освојио 11 титула и показао да је неприкосоновен у свијету тениса.

Евролига – седмо коло:

Група А:
Црвена звезда – Реал Мадрид 94:88

четвртак:
Химки – Бајерн Минхен 70:81
Фенербахче – Стразбур 81:64

Табела:
1. Фенербахче 6 1
2. Химки 4 3
3. Бајерн Минхен 3 4
4. Црвена звезда 3 4
5. Стразбур 3 4
6. Реал Мадрид 2 5

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана