Звезда се узда у традицију против Панатинаикоса

Агенције
Звезда се узда у традицију против Панатинаикоса

Београд - Дуелом са Панатинаикосом у Београду кошаркаши Црвене звезде вечерас од 19 часова завршиће изузетно тешку мини-серију утакмица током које су одиграли четири меча за седам дана.

Београђани су поражени од Фенербахчеа у 13. колу Евролиге и сада ће пред својим навијачима тражити искупљење којим би се вратили на побједнички колосијек. "Црвено-бијели" су проиграли у посљедње вријеме па са доста самопоуздања дочекују Атињане које су добили у четири посљедња меча, од којих су три играли на свом терену. Најбољи играч Звезде против Фенера био је Огњен Добрић са 15 поена и нада се да ће се освјежити након повратка у Београд из којег су избивали више од седам дана током којих су боравили у Валенсији, Бару и Истанбулу.

- Грчки тим је у изузетно добром ритму, играју добро, што се види и по њиховим резултатима, чак сматрам да их помало и неоправдано изузимају из најужег круга кандидата за пласман у саму завршницу. Најављено одсуство Калатеса и Папаса нас не заварава, то је изузетно јак и добро укомпонован састав. Овај мини-циклус, који је био изузетно важан, али и напоран завршавамо утакмицом у четвртак. Потребан нам је ветар у леђа и огромна подршка са трибина како бисмо дошли до додатне снаге и покушали забележити врло важну победу у Евролиги - рекао је Добрић.

Звезда у овај меч улази са скором од пет побједа и осам пораза, док ПАО има 9/4. Тренер Душан Алимпијевић подијелио је минутажу својих играча против Фенербахчеа.

- После почетне нестабилности, која је била карактеристична готово за све тимове Евролиге ове сезоне, Панатинаикос се уиграо и ухватио одличан ритам те уписао четири победе у последњих пет мечева. У овом ритму најважније је да пронађемо сваку ситницу, неки мали додатни лични мотив како бисмо дошли до додатне енергије у претешкој серији. Успели смо некако да распоредимо минутажу у претходној утакмици и направимо увертиру за следећи меч у коме ћемо играти пред нашим навијачима - рекао је Алимпијевић.

"Зелени" десетковани

Поред Ника Калатаса, кошаркаши Панатинаикоса на мечу против Звезде биће и без Никоса Папаса због упале крајника. Атински великан остао је и без другог плејмејкера иако је Папас у уторак играо у побједи над Макабијем из Тел Авива (89:78), али је касније добио повишену температуру и неће путовати у Србију. Ове сезоне у Евролиги просјечно постиже 10,8 поена уз 1,1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана