Звезда сазнала име наредног ривала: Ево ко стоји на европском путу шампиону Србије

ГС
Звезда сазнала име наредног ривала: Ево ко стоји на европском путу шампиону Србије

Након што су фудбалери Црвене звезде убедљивим резултатом савладали екипу Пјуника, данас је у центру пажње поред реванша у Јеревану био меч између Аполона и Макабија из Хаифе, који је завршен резултатом 2:0 у корист домаћина, али ће упркос томе Макаби бити противник у наредној рунди црвено-белима.

Први меч одигран у Израел завршен је убједљивом побједом домаћина резултатом 4:0, али је реванш на Кипру донио неку сасвим другачију фудбалску причу. 

А да поред паклених климатских услова, госте очекује и паклена борба за одбрану резултата из Хаифе било је јасно већ у 19. минуту.

Изданак школе Пари Сен Жермена - сјајни шпиц Хервин Онгенда донио је почетно вођство Аполону, сјајним далекометним ударцем који је од стативе завршио у мрежи голмана Коена.

Већ у 27. минут Израел Коли је дуплирао предност и унио немир у редове Макабија. 

Успели су фудбалери Макабија у наставку да консолидују своје редове и преживе налете Кипрана до одласка на одмор, али драме је и те како било.

Искусни француски шпиц Багали Дагбо пропустио је чист зицир у 84. минуту, невјероватан промашај из петерца, који је могао да уведе утакмицу у праву драматичну завршницу, а далеко од тога да се Макаби данас није борио за голи живот.

Момци из Хаифе у наставку су умирили лопту, држали посед и успели, да на крају, када се све сагледа, уз много мука одбране убедљиво предност из Израела. 

Први меч између Црвене звезде и Макабија на програму је следеће седмице, а домаћин ће бити израелски тим, док ће реванш утакмица бити играна на стадиону "Рајко Митић".

Поражени из двомеча играће у групној фази Лиги Европе, што значи да је српски шампион већ обезбедио европско такмичење ове сезоне.

Пласман у плеј-оф обезбедили су још Бодо Глимт, који је избацио литвански Жалгирис, односно Викторија Плзењ, која је била боља од молдавског Шерифа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана