Звезда сања нокаут фазу након 25 година

Агенције
Звезда сања нокаут фазу након 25 година

Београд - Један од најважнијих мечева у новијој историји фудбалери Црвене звезде одиграће вечерас против Келна и имаће прилику да презиме у европским такмичењима први пут послије 25 година, што би била круна резултата садашње генерације коју предводи тренер Владан Милојевић.

„Црвено-бијели“ су 1992. посљедњи пут током прољећа играли у Европи, а то је било годину послије највећег успјеха у историји клуба када су освојили Лигу шампиона. Од тада је прошло много сезона, а Звезда није била ни близу тог резултата. Често се није ни квалификовала за европска такмичења, а камоли да је пролазила у нокаут фазу. Ове сезоне ствари су се промијениле и побједа против Келна клуб дијели од великог успјеха. Нијемци су у Београд стигли са само 16 играча, пошто су буквално „осакаћени“ повредама чак 11 фудбалера. Келн ће на располагању имати само 11 професионалаца, а ту су чак тројица момака из аматерског тима. Проблем за новог тренера Штефана Рутенбека поготово ће бити у одбрани гдје на располагању има само једног штопера. „Црвено-бијелима“ је довољан бод ако БАТЕ не побиједи Арсенал у Лондону, али у Звезди нико не размишља о ремију.

  • Не волим да калкулишем ни у животу, ни у спорту. Идемо без калкулација. Можда јесте већа важност утакмице него иначе, али ова није ништа другачија од осталих. Све у суперлативу могу да кажем о противнику, без обзира на њихову ситуацију и позицију на табели. Мислим да многе ствари преувеличавамо када је њихов квалитет у питању. Важност и притисак постоје, али ми смо спортисти. Рекао сам да уживамо, ова генерација је довела Звезду овде где јесте. Нека буду оно што јесу, нека уживају па ћемо видети који је крајњи резултат. За мене су они увек победници, стаћу испред њих шта год буде било. Они су ти који су после толико година довели Звезду овде. Ово није крај већ почетак враћања Звезде на место које јој припада - рекао је Милојевић.

Група Х

Табела

1. Арсенал          5       3       1       1       8:4    10

2. Црвена звезда 5       1       3       1       2:2    6

3. Келн       5       2       0       3       7:7    6

4. БАТЕ     5       1       2       2       6:10  5

Парови шестог кола: Црвена звезда - Келн (21.05), Арсенал - БАТЕ (21.05).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана