Звезда са 2:0 путује у Загреб

Агенције
Звезда са 2:0 путује у Загреб

Београд - Кошаркаши Црвене звезде побиједили су вечерас у Београду екипу Цедевите са 69:65 (22:8, 18:24, 18:16, 11:17) и са 2:0 повели у финалу плеј-офа АБА лиге.

Звезда се налази на корак од освајања регионалног такмичења, а прву меч лопту имаће у сриједу када гостује у Загребу.

Црвено-бели су по сценарију из првог меча заиграли фуриозно на почетку утакмице и одмах дошли до убједљиве предности, коју су уз доста муке до краја сусрета успјели да сачувају.

Овога пута пад концентрације догодио се у другој, а посебно у последњој четвртини, када су гости четири минута прије краја пришли на 61:59.

Изабраници Дејана Радоњића дуго нису могли да пронађу пут до коша, домаћина су на тренутак на пристојну предност одвели Јака Блажич и Маркус Вилијамс, међутим Загрепчани се нису предавали. Покушали су преко Луке Бабића поново да припрете (67:65), али више од тога нису могли, посто је све дилеме отклонио Чарлс Џенкинс поенима са линије слободних бацања.

Звезда је и вечерас била боља у скоку (41:27), а битку је добила под кошем гдје су Бобан Марјановић и капитен Лука Митровић надомјестили одсуство недовољно опорављеног центра Мајка Цирбеса.

Марјановић је био изузетно распложене, меч је завршио са 20 поена и 14 скокова, док је Митровић убацио 19, уз 10 скокова.

Утакмици у Пиониру присуствовао је и кошаркаш Орланда Никола Вучевић.

Наредни меч између Цедевите и Црвене звезде биће одигран у сриједу, 29. априла од 20.30 у загребачком Дому спортова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана