Зрињски нови изазов за Милоша Аћимовића

Милан Зубовић
Зрињски нови изазов за Милоша Аћимовића

Бањалука - Доскорашњи фудбалер Леотара Милош Аћимовић данас би требало да потпише уговор са Зрињским, а затим би требало да услиједи промоција.

Талентовани Требињац био је на мети неколико клубова из земље и иностранства, али је актуелни шампион БиХ био најконкретнији.

- Челници Леотара и Зрињског већ су се договорили и још се само чека мој потпис на уговор. То би требало да се деси у сриједу када је заказана и промоција. Амбиције су једноставне и у вези су са одбраном титуле. Вјерујем да у клубу озбиљно рачунају на мене и да ћу се добрим играма успјети наметнути тренеру - изјавио је Аћимовић.

Прије неколико дана вратио се из Њемачке, гдје је био на проби у Волфзбургу. Иако је задовољио укусе челника из "вучијег" града, није потписао сарадњу.

- Био сам на проби у Волфзбургу и задовољио сам њихове апетите. Проблем су били папири Европске уније, јер немам пасош неке од држава чланица, а уз то немам ни 18 година. Кад постанем пунољетан моћи ћу без проблема играти за неки клуб из ЕУ. Ко зна, можда ове или сљедеће године заиграм у некој од великих лига - нагласио је Аћимовић.

Он је истакао разлике у квалитету између БиХ и Њемачке.

- Сам одлазак у Волфзбург за мене је било непроцјењиво искуство за наставак каријере. О томе да су услови тамо феноменални не треба да трошимо много ријечи и стварно сам се брзо навикао, а игра се много брже него код нас - додао је Аћимовић.

Први дио ове сезоне провео је у Леотару са којим је на крају јесењег дијела шампионата Републике Српске заузео прво мјесто на табели. Клуб који је практично био пред гашењем одиграо је далеко више изнад очекиваног, а дио тих заслуга иду и на Аћимовићев рачун.

- Сви у клубу су презадовољни сезоном. Били смо пред гашењем и нисмо очекивали овако висок пласман на табели, јер је екипа била нова и са новим тренером. Ипак, показали смо снагу и сада су жеље свих да освојимо шампионску титулу и изборимо мјесто у Премијер лиги БиХ - казао је Аћимовић.

Најмлађи капитен

Аћимовић је постао најмлађи капитен Леотара у историји клуба, која се почела писати 1925. године када је екипа основана.

- Не могу описати осјећај када су ми дали капитенску траку и све је било помало нестварно. У екипи је било старијих играча који су можда то заслужили прије мене, али таква је била одлука. Чудно ми је било да сам ја капитен легендама Леотара Ненаду Стојановићу, који је освојио шампионску титулу, као и Семјону Милошевићу. Они су доста старији од мене и много их поштујем, као људе и као играче, тако да се нисам могао према њима опходити као капитен или им наређивати - рекао је Аћимовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана