Зоран Зрнић, директор Елит купа: Желимо да турнир постане традиционалан

Дарко Д.
Зоран Зрнић, директор Елит купа: Желимо да турнир постане традиционалан

БАЊАЛУКА - Бањалука ће ове седмице први пут у зимском периоду бити домаћин веома јаког ИТФ турнира у категорији до 18 година. Тениски клуб Елит ће окупити 60 такмичара у мушкој, те 57 у женској конкуренцији из 23 земље, а побједници ће добити 30 ИТФ бодова. Директор турнира Зоран Зрнић истиче да се нада да ће ова манифестација постати традиционална.

-Поносни смо на број земаља на првом такмичењу, као и на квалитет тенисера који ће играти у Бањалуци.

У мушкој конкуренцији смо имали максималан број учесника, колико нам дозвољавају правила ИТФ, а у женској су нам три учеснице отаказале у посљедњи час.

Желимо да будемо одлични домаћини и да нам се учесници радо враћају како би турнир постао традиционалан. Ово је почетак а сви знамо колико је јуниорски тенис важан. Наши играчи ће тако имати шансу да на свом терену одмјере снаге са квалитетним противницима и додатно напредују.

Вјерујем да ће наш турнир бити "одскочна даска" за младе да изборе пласман на јуниорске Грен слемова - истакао је Зрнић. Први носилац у мушкој конкуренцији биће Канађанин Адам Фарагко.

-Турнир је веома квалитетно организован и у рангу је оних на којима сам досад учествовао. Дошао сам у Бањалуку да пружим свој најбољи тенис. Биће ми ово четврти турнир.

Конкуренција је јака тако да идем коло по коло. Свако од нас жели да буде шампион а треба много рада да би се дошло до трофеја. Први утисци о граду су одлични, свиђа ми се љубазност људи који организују турнир-поручио је Канађанин. У женској конкуренцији други носилац биће домаћа тенисерка Анастасија Игњатић.

-Очекивања су сигурно велика, јер играм на домаћем терену. Притисак је сигурно увијек ту али и додатни мотив да се што боље покажем у свом граду. Конкуренција је заиста јака, неће бити лаган турнир, али покушаћу да остварим што бољи резултат- истакла је Анастасија. Турнир је привукао велики број тенисера из окружења. Трећи носилац биће Ловро Маричић из Хрватске.

-Турнир у Бањалуци је одличан за све нас из региона јер немамо баш често прилику да играмо у окружењу гдје нам треба два до три сата да дођемо до квалитетног такмичења. Трећи сам носилац и сигурно је да ћу у сваком мечу - рекао је Маричић. Финални мечеви су у суботу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана