Зоран Рајовић: Нисам погрешио у избору клуба

Славко Басара
Зоран Рајовић: Нисам погрешио у избору клуба

Приједор је фудбалски центар, Рудар Приједор клуб светле традиције. У граду на Сани су људи одлични, сусретљиви, гостољубиви... На основу свих тих параметара, једноставно, осуђени смо да успемо.

Ово је истакао нападач “зелено-црних” Зоран Рајовић који је у Рудар Приједор дошао посљедњег дана прелазног рока. Прије доласка у табор “рудара” полусезону је провео у Леотару из Требиња.

* ГЛAС: Рудар Приједор игра одлично, на видику је и Европа?

РAЈОВИЋ: Не оптерећујемо се тиме, идемо од утакмице до утакмице и рушимо препреку по препреку. Добро нам је дошла ова првенствена пауза, збили смо редове и гледамо шта и куда даље. Следећи противник је Челик у Зеници. Тренер Гавран је некада тренирао Зеничане. Има посебан мотив, као и ми играчи. Идемо на “Билино поље” да се надигравамо и победимо.

* ГЛAС: Одмах послије сусрета с Мостарцима фудбалери су ступили у штрајк тражећи од управе да измири дуговања према њима?

РAЈОВИЋ: Финансијска ситуација у клубу је тешка, али су челници коректни. Штрајк је био као једна врста упозорења јер резултати који су постигнути вреде да се испрате на прави начин. Не обећавају много, у складу са својим могућностима, и то обавезно испоштују. Приједор је одлична средина да фудбал успе. Осећам то. Људи у граду живе за Рудар Приједор, на сваком ћошку се прича о фудбалу, о клубу, препричавају се догађаји са утакмица. Осим тога, мало који премијерлигаш може да се похвали таквом посетом колика је у Приједору.

* ГЛAС: Без обзира на све потешкоће у клубу, међу играчима влада братска атмосфера?

РAЈОВИЋ: Показали смо да смо права дружина на терену. Са минималним средствима се у Приједору направила велика прича. Шта би било да клуб има новца као, рецимо, Широки Бријег који је пример да лова не значи све. Имамо већи мотив и вољу што је беспарица већа, али све некада има своје границе.

* ГЛAС: Уговор с Приједорчанима вас веже до љета. Куда даље?

РAЈОВИЋ: Видећемо. Одмах да кажем да нисам погрешио што сам дошао у Приједор. Изабрао сам праву средину. Пре доласка распитао сам се о неким стварима, добио позитивне коментаре, а сада се и лично уверио да је све тако. Драго ми је што сам члан успешног колектива који има европске видике. Када дође лето, спреман сам на разговор с управом, мада је одлазак у иностранство у првом плану.

* ГЛAС: Шта Ви мислите о евентуалним санкцијама UEFA и FIFA према ФС БиХ?

РAЈОВИЋ: Мислим да се UEFA и FIFA не шале, али исто тако да ће пронаћи решење како да помогну репрезентацији и клубовима. Сматрам да ће они моћи да играју међународне утакмице, а да ће се санкције односити на појединце који су довели савез на ивицу пропасти.

Жао му Гласинца

* ГЛAС: Играчку афирмацију у Премијер лиги БиХ стекли сте у дресу Гласинца. Да ли се чујете с неким из Сокоца?

РAЈОВИЋ: Жао ми је Гласинца. Имали смо добар тим и све је говорило да ће клуб израсти у стабилног премијерлигаша. Међутим, десиле су се неке непредвиђене ситуације, околности су постале другачије и сада чујем да је клуб у стечају. Тужан сам због тога. Периода проведеног у Сокоцу се увек радо сећам.

Велико искуство

* ГЛAС: Играли сте у много клубова, каква су Ваша запажања?

РAЈОВИЋ: Променио сам много клубова и у свакој средини стекао пријатеље и додатно искуство. Био сам и близу доласка у Борац, али су се неке ствари искомпликовале. Ко зна, можда једног дана заиграм на бањалучком Градском стадиону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана