Зоран Кашћелан, тренер кошаркаша Борца: Не замјерам момцима, ово је добра лекција

Г.С.
Зоран Кашћелан, тренер кошаркаша Борца: Не замјерам момцима, ово је добра лекција

БАЊАЛУКА - Екипа Борца није успјела да перфектним скором заврши турнир у Бањалуци. Послије побједа против Златибора и Крке “црвено-плави” су поражени од Слоге резултатом 71:73 у десетом колу Друге АБА лиге.

Бањалучани поново имали врло добру подршку навијача са трибина дворане “Борик”, али ту енергију сада нису искористили да дођу до тријумфа. Дјелује нестварно да домаћи тим није искористио предност од 17 скокова, али је имао и пет изгубљених лопти више док није бриљирао у шуту за два поена. Слога је први пут повела на самом крају треће четвртине. Да би послије тога стигла стигла до тријумфа у драматичној завршници иако је Амсал Делалић имао прилику да тројком из ћошка донесе побједу Борцу.

- Честитам Слоги на заслуженој побједи. Сматрам да је одиграла зрео меч и њени играчи паметно су играли. Прије утакмице смо знали да ће нас стићи велика физичка и емотивна потрошња из прва два дуела,  али то не смије да буде алиби. Немам много тога да замјерим момцима. Ово нам је добра лекција и то у правом моменту. Били смо надахнути енергетски против Златибора и Крке, уз сјајну публику која нам је била велика подршка и сада, али нисмо успјели да сломимо меч много раније. Сви ће гледати посљедњи шут, али када се погледа укупна слика Слога је заслужила побједу. За нас је турнир био успјешан, добра слика послата је из Бањалуке и окрећемо се путу у Лиги БиХ те чекамо посљедњи АБА турнир - рекао је тренер Борца Зоран Кашћелан.

Најефикаснији појединац његово тима био је Душан Танасковић са 18 поена и десет скокова, Јан Ребец је уписао такође 18 поена, а Стефан Лакић је дао десет. Код екипе из Краљева Димитриус Андервуд убацио је 21 поен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана