Зоран Кашћелан мијења Драгана Николића на клупи Борца: Занимљивију понуду нисам могао да добијем

Милан Зубовић
Зоран Кашћелан мијења Драгана Николића на клупи Борца: Занимљивију понуду нисам могао да добијем

БАЊАЛУКА - Руководству Борца није требало много времена да пронађе замјену за тренера Драгана Николића којег ће на клупи наслиједити Зоран Кашћелан.

Стручњак из Црне Горе, који има само 36 година, бригу о екипи преузеће након што се она врати из Скопља, гдје је очекује завршни турнир Друге АБА лиге (13-17. април). Управа Бањалучана жели да са њим добије тренера на дуже стазе, а Кашћелан је био без посла од Нове године, када се растао са сарајевским Спарсима, док је прије тога по сезону водио Подгорицу и Ловћен. Као играч покривао је позицију плејмејкера и наступао за Ловћен, Леотар, Јамбол, ужичку Слободу и Спарс.

- Познато је да тренер Драган Николић одлази са клупе након турнира Друге АБА лиге па су са мном контактирали челници Борца и понудили сарадњу. Након растанка са Спарсима чекао сам занимљиву опцију, а занимљивију понуду од Борчеве нисам могао да добијем и врло радо сам је прихватио јер ми се допада како Борац изгледа ове сезоне. Снимићемо ситуацију до краја сезоне и онда правити планове за наредну - рекао је Кашћелан за “Глас Српске”.

Њега у Бањалуци добро познају јер им је са Подгорицом прошле сезоне однио полуфинале Друге АБА лиге (славио у реваншу већом разликом), док је ове са Спарсима доживио пораз у “Борику” у лиги БиХ. На основу тога може се закључити да добро познаје екипу коју преузима.

- Одлично их познајем, јер смо имали много дуела у посљедње вријеме, мада нема много времена за неке драстичне промјене, већ ћемо неке ствари које се мени не свиђају исправљати у ходу. Чека нас Лига за првака БиХ, када ћемо играти по двије утакмице седмично, што ће нам оставити мало времена за тренинг. Ипак, тренер Николић оставља ми добар тим иза којег су одлични резултати. О циљевима у Лиги за првака говорићу након састанак очи у очи са управом клуба, односно када то јасно дефинишемо - нагласио је Кашћелан.

Опроштај Николића

Побједом против Прома резултатом 83:70, у 23. колу Лиге БиХ тренер Борца Драган Николић опростио се од бањалучке публике. Он ће водити екипу у четвртфиналу Друге АБА лиге против земунске Младости (сриједа, 12), док би у евентуалном полуфиналу играли против бољег из дуела Хелиос - Златибор. Дијанте Болдвин водио је Борац до тријумфа са 19 поена, Џошуа Канингем додао 16, а Александар Поњавић је имао 12 поена и 14 скокова. У осталим сусретима 23. кола састају се, субота: Младост - Посушје (19). Недјеља: Босна Ројал - Зрињски (20). Спарс - Слобода, Широки - Братунац (играно у петак). Слободни Радник и Леотар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана