Зоран Бујић, нови тренер Слободе: Предсједник, моји играчи и ја сањамо елиту

 Дејан Кондић
Зоран Бујић, нови тренер Слободе: Предсједник, моји играчи и ја сањамо елиту

НОВИ ГРАД - Зоран Бујић се враћа на “мјесто злочина”. Некада бритки дефанзивац спрема се за други мандат на клупи новоградског прволигаша, овај пут са амбицијом да, као некад у играчким данима, сада са клупе испише историју клуба.

Седам и по година Зоран Бујић је у дресу Слободе “хапсио” најбоље нападаче Републике Српске. Као играч вољеног клуба изборио је пласман у финале Купа Српске, а био је и вицешампион тадашње Прве лиге РС. Све то са актуелним предсједником “црвених” Младеном Босанчићем са којим је дијелио свлачионицу. Њих двојица се спремају да поново у тандему покушају да испишу историју најстаријег клуба Српске, односно да изборе пласман у Премијер лигу БиХ. Енергични стручњак за “Глас Српске” са посебним емоцијама прича о новом ангажману.

- Човјек сам Слободе. Најљепше дане играчке каријере провео сам на “Млаквама” гдје сам се формирао као човјек и играч, слободно то могу рећи. Дужан сам Слободи. Први мандат на клупи мог клуба прије неке четири године није био успјешан, мало сам се и разочарао јер нисам успио да остварим циљ који смо тада поставили да се вратимо у Прву лигу. Тадашња управа ме није испратила. Сада је друга прича. И по табели видите шта нам је жеља, највиши ранг, Премијер лига. Увијек волим да кажем не треба мени управа причати које су амбиције, јер први ја пред себе постављам највише циљеве. Треба да подесимо још пар ствари, да играчи прихвате моју визију и енергију. Неће бити лако на нашем путу, али и предсједник и ја смо борци, вјерујем и моји играчи и идемо да испишемо историју наше Слободе. Нема императива, али оставићемо све да остваримо сан - поручио је Бујић.

Прозивка на “Млаквама” заказана је за понедјељак, 23. јануара, у 13 часова. Већ два дана касније Слобода ће одиграти прву припремну утакмицу против бањалучког Борца. За сада нико није напустио тим. Одлазака ће, међутим, бити, а планира се довођење шест, седам нових играча. Већ је договорен долазак једног нападача и дефанзивца чија ће имена бити позната у наредним данима.

- Комплетне припреме одрадићемо у Новом Граду. Нема потребе да идемо било гдје. Имамо у Приједору терен са умјетном травом у случају лошег времена. У плану је да одиграмо пет контролних мечева, осим Борца остале противнике још нисмо дефинисали, али и то ће ускоро бити познато. Морамо мало проширити ростер, први дио сезоне изгурало је практично 12 играча и на то ћемо обратити пажњу. Имамо сасвим довољно времена - закључио је Бујић.

Босанчић: Креће сређивање терена

Предсједник Слободе Младен Босанчић ангажован је на сређивању стадиона “Млакве” чији су главни и помоћни терен, односно просторије, били под водом да све до недјеље буде “под конац”. Први човјек Новљана упркос промјени на кормилу, истиче да амбиције остају исте.

- Циљ звани Премијер лига, остаје. Екипа ће бити још јача него у првом дијелу сезоне. Момке ће на прозивци дочекати утегнуто све што се тиче просторија, а средили смо и терен колико-толико. Очекујемо помоћ и Фудбалског савеза Републике Српске око финалног сређивања оба терена, главног и помоћног. Радови почињу у фебруару - рекао је Босанчић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана