Златан Ибрахимовић: Остајем ако Ајфелову кулу замијените мојим спомеником

Агенције
Златан Ибрахимовић: Остајем ако Ајфелову кулу замијените мојим спомеником

Париз - Шведски нападач Златан Ибрахимовић шокирао је челнике Пари Сен Жермена контроверзном изјавом којом је најавио да ће на љето напустити редове клуба из главног града Француске.

Послије великог тријумфа на гостовању код Троа резултатом 9:0, којим је ПСЖ обезбиједио четврту првенствену титулу у низу, Ибрахимовић је дао шокантну изјаву по навијаче и челнике Парижана о својој будућности у клубу.

- Сљедеће сезоне нећу играти у Паризу, остало ми је још мјесец и по уговора. Остаћу само ако Ајфелову кулу замијене мојим спомеником  - рекао је Ибрахимовић.

Ибрахимовић је током цијеле каријере давао занимљиве и контроверзне изјаве па је само наставио у том маниру. Посљедњих дана се много спекулисало гдје ће прва звијезда Парижана наставити каријеру, а чини се да је 34-годишњи нападач ријешен да напусти главни град Француске. Одатле и потиче ова изјава јер очигледно власници "светаца" покушавају на све начине да убиједе свог најбољег фудбалера да продужи уговор и остане на "Парку принчева", али је високи Швеђанин тим ријечима одбацио такву могућност.

Без обзира што је екипа Лорана Блана обезбиједила још једну титулу шампиона Француске и то осам кола прије краја првенства, јасно је да ће Ибрахимовић на крају сезоне напустити клуб без обзира на потенцијални успјех у Лиги шампиона. Предсједник ПСЖ-а Насел Ал Келаифи рекао је да клуб има велику жељу да задржи Златана по истеку актуелног уговора у јуну.

- Он је мађионичар, одличан фудбалер. Попричаћемо са њим да видимо шта жели, а неспорно је да хоћемо да остане са нама. Сезона још није завршена, осигурали смо титулу у првенству, али нам остају још три такмичења и због тога морамо остати фокусирани. Лига шампиона је наш највећи сан, потрудићемо се да одемо што је могуће даље, али неке ствари неће зависити само од нас јер ћемо играти са најбољим клубовима Европе - рекао је Ал Келаифи.

Швеђанин је на 115 утакмица постигао 101 гол, а највеће интересовање за њега показао је Манчестер јунајтед. Такође, нагађало се да би се Ибрахимовић могао вратити у италијанску лигу, али чини се да то није реална опција.

Чувене Ибрине изјаве

- Кренуо сам лијево па онда десно, он је такође. Опет сам кренуо лијево, а он је отишао по хот-дог.

(Сликовито описао како је прошао једног одбрамбеног играча)

- Дођи код мене душо и поведи своју сестру па ћу ти показати ко је геј.

(Одговор на питање једној новинарки да ли је геј)

- Једно је сигурно. Свјетско првенство без мене не вриједи гледати.

(О Мундијалу у Бразилу на којем Шведска није учествовала)

- Оно што Керју може са лоптом, ја могу да урадим са наранџом.

(Реакција на изјаву Џона Керјуа да ће Ибрини потези на мечу против Норвешке бити бесмислени)

- Када мене купујете, ви купујете "ферари". Када возите "ферари", у њега сипате најбоље гориво, одлазите на аутопут и притиснете гас до краја. Гвардиола је у мене сипао дизел и возао ме по селу. Требало је да купи неког "фијата".

(Објашњење како га је третирао шпански стручњак у Барселони)

- Нисам јој купио ништа, она већ има Златана.

(Одговор шта је купио жени за рођендан)

- Зашто довести Месија или Роналда када имате Златана?

(Одговор да ли ПСЖ-у треба још једна велика звијезда)

- Арсен Венгер ме је питао да дођем на пробу у Арсенал када сам имао 17 година. Одбио сам га. Златан не иде на аудиције.

(Француски тренер хтио да се током пробе увјери у његове квалитете)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана