ЖКК Орлови муку муче са хроничном беспарицом

Милан Зубовић
ЖКК Орлови муку муче са хроничном беспарицом

БАЊАЛУКА - Руководство Женског кошаркашког клуба Орлови има амбициозне планове за нову сезону, али је тешко очекивати да их реализују у потпуности, јер велику муку муче са хроничним недостатком новца.

И поред губитка титуле у мајсторици финала плеј-офа иза бањалучког клуба је успјешна сезона у којој су освојени купови Републике Српске и БиХ као и треће мјесто у WABA  лиги. Нову сезону дочекују са стрепњом, али се ипак надају да ће “скрпити” буџет и поново бити конкурентни за титулу.

- Пара нема и то је проблем који за собом вуче све остале. Не можемо се носити са клубовима из окружења и врло вјероватно ћемо морати да подмладимо екипу ако не буде довољно новца. Никоме нећемо ништа да обећавамо ако то не можемо да испунимо, јер нисмо навикли да будемо дужни - рекао је предсједник клуба Лука Лугоња.

Екипу ће и даље водити Драгана Свитлица којој ће ово бити четврта сезона у улози тренера.

- Пријавили смо се за ЊАБА лигу, али о амбицијама не могу говорити док не формирамо екипу. У плану је да и кадетски тим игра регионално такмичење. Кадетски смо прваци БиХ и жеља нам је да то будемо и у јуниорској конкуренцији. Напустила нас је Тамара Рајић капитен, а у преговорима смо са осталим играчицама из прошле сезоне као и неким из региона. Многе имају жељу да дођу код нас, али им ништа не смијемо обећати, док не видимо колики ће нам бити буџет. Проблем јесте то што морамо брзо реаговати док још има квалитетних играчица на тржишту, а нама су руке везане. Договорили смо се о сарадњи са двије кошаркашице чија имена не могу рећи док не потпишу званичне уговоре - додао је Лугоња.

Средином септембра планирано је одржавање турнира “Ацо-Прле-Миленко”.

- Јавиле су нам се двије екипе са Малте које имају жељу да заиграју на турниру. Ми им у овом тренутку не можемо ништа одговорити јер без подршке надлежних институција тешко да им можемо осигурати смјештај што је неки минимум домаћинства - истакао је Лугоња.

Лубурић нови директор

Према ријечима Лугоње, нови директор клуба требало би да постане Ненад Лубурић.

- Преговарамо са њим и надамо се да ће постати дио управе нашег клуба. Обећао је помоћ и вјерујем да ће све бити реализовано врло брзо. Надамо се и другим спонзорима као и помоћи државних предузећа, јер смо клуб од значаја за Републику Српску коју достојно представљамо на регионалној сцени - казао је Лугоња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана