Жижовић: Самоубиство би било да паркирамо аутобус

Милан Зубовић
Жижовић: Самоубиство би било да паркирамо аутобус

ТРНАВА - Фудбалери Радника одрадили су посљедњи тренинг пред реванш сусрет првог кола квалификација за Лигу Европе којег ће играти у четвртак од 20.45 часова против Спартака из Трнаве.

Изабраници тренера Младена Жижовића тренирали су у времену одигравања меча на главном терену Сити арене која носи име најбољег играча словачке екипе свих времена Антона Малатинског чији споменик је смјештен испред спортско-пословног комплекса. Жижовић је својим играчима указивао на ствари које морају избјећи у сусрету са побједником Купа Словачке уколико желе да сачувају предност од 2:0 из првог меча. Према његовим ријечима екипа није полетјела након побједе и вјерује да ће искористити ову прилику.

- Више еуфорије има по појединим порталима него у нашим редовима јер они очегледно нису упознати са квалитетом играчког кадра Радника односно са њиховим играма у претходном периоду. Код нас нема еуфорије, чврсто стојимо на земљи и знамо колико вриједимо. Мирне главе ћемо, спуштено и понизно доћи ћемо на утакмцу са пуно самопоуздања и покушати донијети резултат који ће нас одвести у друго коло. Била би заиста штета не искористити ову прилику која се указала у 73 године постојања клуба - рекао је Жижовић.

Очекује да ће домаћин одмах на почетку крене изузетно офанзивно према голу његове екипе.

- Искључиво ћемо се орјентисати на себе и наш начин игре. Биће притиска јер Спартак има доста добрих појединаца у свом тиму и покушаће врло брзо да постигне гол како би остао у животу што ће оставити доста простора нашим брзим нападачима да то казне. Доћи ћемо да играмо и нећемо се повлачити јер би то било самоубиство за нас у овом мечу. Нећемо да паркирамо аутобус и да чекамо да примимо гол и онда заиграмо. Изаћи ћемо храбро, а да ли ћемо се повући у једном дијелу утакмице? Вјероватно хоћемо уколико нам домаћин направи притисак - казао је Жижовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана