Жижовић иде у Радник

Д. Репија, И. Станишић
Жижовић иде у Радник

Бањалука - Мјесто Младена Жижовића у аутобусу за Новиград, гдје ће фудбалери Борца боравити на припремама од данас до 10. фебруара, остаће упражњено пошто је искусни фудбалер одлучио да прихвати понуду Радника из Бијељине.

Ово је епилог којем се нико није надао на Градском стадиону пошто је Жижовић, којем је истекао уговор, током зимске паузе у неколико наврата разговарао са челницима Борца и чинило се да су двије стране близу договора. Посљедњи пут су разговарали јуче, али није дошло до договора па је одлучио да прихвати понуду Радника. Фудбалер рођен у Рогатици прије 35 година већ је наступао за Радник и то од 1998. до 2002. године. На телефонске позиве јуче се није јављао, али је спортски директор Радника Боро Ђокић индиректно потврдио да је постигнут договор.

- Не могу да кажем детаље, јер смо у завршним преговорима. Неке ствари не бих да прејудицирам, јер желим да испоштујемо другу страну. Могу само да кажем да ћемо бити врло задовољни уколико успијемо да га доведемо, јер сматрам да је он појачање које нам је потребно да изборимо опстанак - рекао је Ђокић.

Жижовић је у Борац дошао на почетку 2012. године и од тада је незамјенљив члан почетне поставе. У првом дијелу сезоне истакао се асистенцијама, а чак седам пута је саиграче "спојио" са голом. Прије Борца, Жижовић је играо за Младост из Рогатице, затим Радник, Рудар Угљевик, Зрињски и Тирану, а за репрезентацију БиХ уписао је четири наступа.

Борац ће у Новиграду учествовати на турниру "Истра винтер куп", а први противник у понедјељак је словеначки прволигаш Заврч, затим Нови Пазар (уторак) и словеначка Илирија (четвртак).

Грујић за сада остаје

Трансфер капитена Борца Владана Грујића у норвешки Аскер био је готова ствар, али ће искусни фудбалер за сада остати у Бањалуци. Он је у овом клубу требало да буде регистрован као тренер млађих категорија и игра за сениорски тим, али је запело код папирологије пошто су правила у Норвешкој ригорозна. Чињеница да Грујић нема пасош земље која је чланица Европске уније закомпликовала је процедуру и више детаља биће познато за неколико дана. Грујић, међутим, неће путовати са досадашњим клубом на припреме, али уколико ангажман у Норвешкој пропадне, накнадно ће се прикључити "црвено-плавима".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана