Зимоњић: Вјерујем да сви једва чекају дуел Ђоковића и Надала на Ролан Гаросу

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Некадашњи српски тенисер Ненад Зимоњић изјавио је данас да ће Новак Ђоковић бити фаворит на свим турнирима ако буде играо на највишем нивоу.

Ђоковић је јуче по десети пут у каријери освојио Аустралијан опен, пошто је у финалу побjедио Грка Стефаноса Циципаса 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Српски тенисер је тријумфому Мелбурну стигао до 22. гренд слем трофеја у каријери, а од данас је званично преузео прво место на АТП листи.

"Било ми је пуно срце, пресрећан сам због Новакове породице и његовог тима.

Ђоковић својим тријумфима широм света доноси пуно среће нашем народу. Сjетио сам се ситуације када је Ђоковић са 17 година играо на Аустралијан опену. Он је тада са својим тренером навијао за мене, а сада га гледам како осваја 10. Аустралијан опоен, што је некада било незамисливо. Мислим да ће Ђоковић да заврши играчку каријеру са највише освојених гренд слемова и да нико неће успети да обори његове рекорде", рекао је Зимоњић за К1.

Зимоњић је истакао да је Ђоковић навикао навијаче на врхунске резултате.

"Навикао сам на невjероватне успехе Ђоковића, ретко ко је правио овакве резултате. Ђоковић је био иза Рафаела Надала и Роџера Федерера. Међутим, Новак је радио на себи, успео је да стигне и престигне Федерера. Био је у прилици да освоји календарски гренд слем, али му је недостајала једна побjеда. Успио је да освоји четири гренд слема, али не у истој години. Вјерујем да то може да уради. Не видим разлог зашто Ђоковић не би могао да игра до 40. године и да буде фаворит на свим гренд слемовима. Он ће на свим турнирима бити фаворит ако буде играо на највишем нивоу", додао је Зимоњић.

Он је навео да ће публика навијати да Ђоковић обори што више рекорда.

"Ђоковић је престигао Федерера, а изједначио је рекорд Надала. Видећемо колико ће повреде Надалу дозволити да игра. Вјерујем да сви из тениског свијета чекају Ролан Гарос. Ђоковић је прошле године освојио Вимблдон, а Надал Ролан Гарос. Ђоковићу није било дозвољено да игра на Ју-Ес опену, али верујем да ће ове године најбољем тенисеру света бити дозвољено да наступи у Њујорку", истакао је Зимоњић.

Тренер у Тениском центру "Новак" Борис Бошњаковић изјавио је да је побједа у Мелбурну веома битна за Ђоковића и његово самопоуздање.

"Потврђен је сав труд и рад, који је Ђоковић уложио. Ја већ сматрам да је Ђоковић најбољи свих времена, али чекамо да то званично постане. Тенис је постао популарнији спорт од када је Ђоковић на терену. Имамо још четири српска тенисера која су међу 100 најбољих на свијету", навео је Бошњаковић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана