Зељковић: За помоћ клубовима издвојено око милион КМ

Срна
Зељковић: За помоћ клубовима издвојено око милион КМ

ГРАДИШКА - Фудбалски савез Републике Српске издвојио је ове године око милион КМ помоћи клубовима свих рангова такмичења у Српској, изјавио је у Градишци предсједник овог савеза Вицо Зељковић.

Зељковић је навео да је та помоћ на име ослобађања плаћања 50 одсто трошкова котизација за такмичење и накнада службених лица на утакмицама.

“За наредну годину обезбиједили смо помоћ за плаћање тих трошкова за Прву и Другу лигу Српске, а вјерујем да ћемо пронаћи модел како помоћи подручним фудбалским савезима да се обезбиједи помоћ и клубовима у нижим ранговима такмичења”, изјавио је Зељковић новинарима након састанка са члановима Управног одбора Подручног фудбалског савеза Градишка.

Он је уручио и 50 лопти предсједнику Подручног фудбалског савеза Градишка Милошу Бркићу.

Зељковић је подсјетио да су уз помоћ Фудбалског савеза Републике Српске изграђени терени са вјештачком травом у Градишци и Прњавору, да је за наредну годину планирана изградња таквих терена у Лакташима и Новој Тополи, те да је у току реконструкција свлачионица на стадиону у Српцу.

“Остаје задатак да у сарадњи са Градском управом Градишка наредне године започнемо активности на изради пројекта реконструкције градског стадиона који користи Фудбалски клуб жКозараж, најуспјешнији клуб Градишке и ове регије”, рекао је Зељковић.

Бркић је захвалио Зељковићу за донацију, наводећи да ће лопте бити подијељене клубовима на подручју Градишке, Лакташа, Српца и Прњавора.

Он је истакао да су у протеклој години уз помоћ Фудбалског саваза Републике Српске на подручју ове регије релизовани или започети значајни пројекти изградње инфраструктуре на фудбалским стадионима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана