Жељко Панић, спортски директор Олимпа: Много нам значидо лазак Стјепановића

Данијел Радујковић
Жељко Панић, спортски директор Олимпа: Много нам значидо лазак Стјепановића

Бањалука - Више од 400 најбољих такмичара из 11 земаља овог викенда на осмом међународном митингу "Бањалука опен 2015" бориће се за ФИНА бодове и наступ на Свјетском првенству, које ће ове године бити одржано у Казању.

Из редова бањалучког Олимпа, који је домаћин турнира, истакли су да је све спремно да град на Врбасу угости најбоље пливаче из региона и Европе. Оно што посебно истичу као велико задовољство је што ће промотор митинга бити тренутно најбољи српски пливач Велимир Стјепановић, освајач златних медаља са европских првенстава и бронзе са Свјетског шампионата.

- Сваке године неког од познатих имамо за промотора и настојимо да он буде из Србије. До сада је то неколико пута био Милорад Чавић, једном Нађа Хигл, а ове године то је Велимир. Нама то пуно значи, јер је он име које је сада међу најбољима у свјетском пливању на средњим дистанцама. Драго нам је што ћемо моћи да га видимо уживо. Наши тренери и пливачи имаће прилику да од њега пуно науче, да се распитају код њега и његовог тренера о томе како раде и спремају се. Мислим да он никад није био на митинзима у Србији, јер живи у Дубаију и посебно нам је задовољство што долази код нас и што смо га успјели довести - казао је спортски директор Олимпа Жељко Панић.

Пријаве за митинг у Бањалуци трајале су до синоћ и Панић вјерује да ће се окупити више од 400 пливача који ће доћи из 11 држава. Најбољи такмичари не заобилазе Бањалуку јер се овај митинг бодује за Свјетско првенство у Казању.

- Нама је у интересу да такмичење буде квалитетно и зато смо се углавном базирали на сениоре и јуниоре. Долазе пливачи из више од 40 клубова. Доћи ће врло јака репрезентација Грчке, комплетан тим из Словеније, такође из Хрватске. Поново ће ту бити Чаба Силађи и Иван Ленђер. Они вуку једни друге, пријављују се када виде да ће бити квалитетних пливача, јер фактички имају добре спаринг партнере, тако да боље пливају. Поштујемо ФИНА правила, што је најбитније, имамо довољан број судија, пратимо свако дешавање у води и зато је Бањалука на највишем нивоу - додао је Панић.

Такмичење ће бити одржано у суботу и недјељу. Од девет часова су на програму квалификације, а финала првог дана од 17, односно од 16 часова другог дана.

- Ово нам је осми митинг по реду па фактички имамо организацију у малом прсту. Од јануара интензивно радимо на спремању митинга и рјешавамо дио по дио. Чим се заврши један, видимо недостатке па знамо шта треба да мијењамо за идућу годину - закључио је Панић.

 

Ивана адут Олимпа

Најбоља пливачица БиХ Ивана Нинковић, која студира у САД, тренутно се налази у Бањалуци и пливаће на митингу.

- Она је ту неко вријеме и треба да се адаптира на ове услове и временску зону. Најбитније је да већ има норму за Свјетско првенство и да је једина од жена из БиХ, а то је посебно задовољство. Још траје прилагођавање, можда баш буде добра. Покушавамо да је вратимо у ритам, али гледамо шта је најбоље за њу да буде у топ форми у Казању - истакао је Панић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана