Жељезничар из Бањалуке има свог Инзагија

Иван Драгичевић
Жељезничар из Бањалуке има свог Инзагија

Бањалука - Иако још није напунио 17 година, нападач Жељезничар спорт тима из Бањалуке Бојан Марковић један је од најбољих стријелаца Друге лиге Републике Српске.

Овај голобради младић постигао је девет голова у досадашњих седам кола, а посебно се истиче блистава представа против Лакташа када је у побједи од 9:1 постигао хет-трик. Мало је оних који су очекивали да ће млада екипа Жељезничара играти овако добро на старту Друге лиге, јер су многи били сумњичави због њиховог неискуства. Готово цијели тим састављен је од тинејџера, са изузетком играча/тренера Бранислава Крунића и голмана Младена Кукрике.

- Пресрећан смо због добрих игара екипе и због личног голгетерског салда. Та утакмица са Лакташима обиљежила је досадашњи дио првенства. Поносан сам на саиграче због великог тријумфа јер су Лакташи бивши члан Премијер лиге и није мала ствар побиједити их на онакав начин. Морам истаћи одличну атмосферу у екипи, јер одлично функционишемо и ван терена. Иако нам улазак у Прву лигу није императив, надам се да ћемо изборити промоцију у виши ранг - рекао је Марковић.

Кажу да се прави нападач не постаје него се рађа, а Марковић показује да има одличан осјећај за гол, па се могу чути поређења са легендарним Италијаном Филипом Инзагијем.

- Увијек пратим лопту и покушавам да се позиционирам на најбољи начин како бих дошао у прилику да постигнем погодак. На терену имам одличну сарадњу са Крунићем, који искуством и огромним знањем много доприноси нашој игри, а умије да упути одличан завршни пас и сервира гол шансу па некад није тешко поспремити је у мрежу. На мени је да радим напорно и стално побољшавам своју игру и голови не би требало да изостану - казао је млади Марковић, који је рођен 1999. године.

Зову са свих страна

Бојан Марковић није одједном дошао у жижу јавности, али је широј публици постао познат на утакмицама репрезентације Републике Српске када је дао три гола Црвеној звезди. Одиграо је и одличну прошлу сезону у Трећој лиги, а још прије три године ишао је на окупљања одговарајуће селекције Србије. Скаути Фудбалског савеза Србије стално прате рад овог момка, али и још неких играча Жељезничара, а Марковића су у нотес уписали и многи клубови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана