Здравко Шавија, предсједник ФК Славија: Не сносимо никакву одговорност

Г.С.
Здравко Шавија, предсједник ФК Славија: Не сносимо никакву одговорност

Источно Сарајево - Предсједник Фудбалског клуба Славија Здравко Шавија нагласио је да његов клуб не сноси одговорност за дешавања на трибинама током меча 25. кола Премијер лиге БиХ против Сарајева.

- Да је испоштована одлука Фудбалског савеза БиХ, по којој је забрањен долазак гостујућих навијача на утакмицу, ништа се не би десило. Апсолутно сам против насиља и не знам како су нереди почели. Не одобравам повике који вријеђају било коју нацију, вјеру или људско достојанство. Овај стадион треба да буде спортска арена уз спортско навијање, па нека побиједи бољи и да му се спортски честита - изјавио је Шавија.

Сарајлије су славиле са 3:2 голом у судијској надокнади времена, а први човјек тима из Источног Сарајева за пораз је директно оптужио судијску тројку коју је предводио Огњен Ваљић из Бањалуке и управу ривала.

- Коментар ове утакмице је сувишан, јер су судије против Славије извршиле класичну отимачину. Крађа је направљена удруженим снагама судијске тројке и управе Сарајева. Први гол су дали из чистог офсајда, код 2:2 је наш играч оборен, а противник није добио црвени картон и могу да им поручим да за сва времена забораве да долазе у Источно Сарајево. Долазак им је забрањен! По игри реално је било неријешено, можда чак и наша побједа, али увјерен сам да смо играли још три дана, арбитри нам не би дозволили да остваримо тријумф. Оваква управа Сарајева каља углед клуба са “Кошева”, некада великог у Европи. Запамтите, на овом се неће завршити - нагласио је Шавија.

Ипак, он је честитао противнику на освојена три бода.

- Честитам им на побједи, али ако на овакав начин освоје титуле, поручујем им да је се одрекну! Такав пехар не бих узео! Није све у новцу, није све у моћи, има ту и фер-плеја, али ово што је виђено је срамота за ФС БиХ, судијску организацију и све спортске раднике у БиХ. Послије овакве крађе отворено се питам да ли вриједи у овој земљи бити спортски радник, јер арбитри са три звиждука однесу момцима оно што су регуларно освојили на терену. Ово је сраман дан за бх. фудбал - истакао је Шавија.

Младост

Фудбалери Младости из Велике Обарске у претпосљедњем мечу 25. кола освојили су велики бод у борби за опстанак пошто су на гостовању код актуелног шампиона Зрињског из Мостара играли неријешено, 0:0. Коло је комплетирано утакмицом у Широком Бријегу у којој је истоимени домаћин головима Вагнера Сантоса Лага у четвртом и Зорана Плазонића у 90. минуту савладао Травник са 2:0.

 

Повреде

Тројица Сарајлија М. Д, Ј. Д. и Е. П. повријеђени су послије сукоба навијача Славије и Сарајева у Источном Сарајеву, саопштила је портпарол Центра јавне безбједности Источно Сарајево Данка Тешић.

- До туче је дошло на западној трибини стадиона у Источном Сарајеву, а брзом интервенцијом полицајаца, који су обезбјеђивали ову спортску манифестацију, сукоб је прекинут. Наведене особе су изјавиле да су на фудбалску утакмицу дошле самоиницијативно, те да их је напала група непознатих особа. Оперативним радом на терену полицајци су дошли до информација да су могући нападачи Ј. Т, С. П, С. И, Ф. Г. и Ж. М. По овлашћењу дежурног тужиоца биће настављен рад на расвјетљавању овог инцидента - рекла је Тешићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана