Због инцидента на боксерком турниру у Бањалуци Пoлетана чека казна

Дарко Пашагић
Због инцидента на боксерком турниру у Бањалуци Пoлетана чека казна

Бањалука - О томе како ће бити санкционисан члан Боксерског клуба Славија Сандро Полетан одлучиће управа овог спортског колектива која ће се састати до краја ове седмице.

Полетан је послије проглашења најбољих појединаца на меморијалу "Радован Бисић" бацио пехар када је схватио да није проглашен за најбољег боксера турнира, него да је добио награду за најбољег техничара.

- Оно што је урадио сигурно му не приличи као врхунском спортисти, какав и јесте. Међутим, урадио је што је урадио, а да ли ће и како бити кажњен, одлучиће Управни одбор који ће анализирати овај инцидент, али и сва остала дешавања у вези са турниром. Права је штета што се то десило, јер за саму организацију и амбијент смотре у дворани "Обилићево" већ смо добили низ похвала - нагласио је предсједник клуба Зоран Рашљић.

Не желећи да правда поступак младог боксера, он сматра да је Полетан оштећен.

- По мом мишљењу, требало је да буде проглашен за најбољег боксера, али жири је мислио другачије. Жао ми је што се све ово десило - додао је Рашљић.

Чим је жири саопштио одлуку да је Стефан Марковић најбољи боксер турнира, бурно је реаговао Сандров отац и тренер Мићо Полетан. Незадовољан одлуком жирија, галамио је по дворани узвикујући "Лопови, лопови" и "Ово је срамота", што је изазвало револт код сина, који је добијени пехар разбио о зид.

- Сандров поступак не треба одобравати, али треба имати у виду да је одувијек био под великим притиском и под огромним утицајем оца, који му је можда и највећа препрека да направи врхунску каријеру. Једноставно, превише форсира младића, коме је тек 19 година и који је стварно неспоран таленат. Међутим, бојим се да ће, ако се овако настави, на томе само и остати - нагласио је наш извор из Славије који је желио да остане анониман.

Батар

Један од чланова жирија Драган Батар сматра да је инцидент бацио мрљу на сјајну организацију, али и да је Сандро Полетан оштећен.

- Нисам могао да се усагласим са осталим члановима жирија да је Полетан најбољи боксер. Ипак, пред њим је још много ревија и турнира и сигурно много пехара, и зато није смио онако да реагује - нагласио је Батар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана