Завршница финалног турнира Купа БиХ за рукометаше ипак у Бањалуци

Дарко Пашагић
Завршница финалног турнира Купа БиХ за рукометаше ипак у Бањалуци

Бањалука - Рукометни клуб Борац м:тел биће у суботу и недјељу домаћин финалног турнира Купа БиХ. Тако је напокон ријешена дилема, гдје ће се одржати завршница овог такмичења.

Иако је прекјуче предсједник Предсједништва Рукометног Савеза БиХ Мирсад Сирћо тврдио да ће о домаћину завршног турнира, за који су били заинтересовани Борац и Челик, одлучити жријеб до тога није дошло, а шта је прави разлог томе тешко је рећи.

- Није битно на који начин је одређен домаћин, важно је да је финални турнир у Бањалуци - истакао је Сирћо, који је очито био нерасположен за причу.

Покушали смо нешто више да сазнамо позивом у канцеларију Рукометног савеза БиХ, али без резултата.

- Борац је домаћин финалног турнира, а на који начин је одређен домаћин стварно не знам. Извињавам се - рекао је љубазан женски глас.

У Рукометни клуб Борац м:тел стигао је кратак допис из Сарајева.

- У њему само стоји да ћемо 30. и 31. маја бити домаћини завршног турнира Купа БиХ за рукометаше - истакли су у  бањалучком клубу.

Члан Управног одбора Бањалучана Владимир Бранковић је нагласио да је у овом тренутку најважније да су добили организацију финалног турнира.

- Нико нас није обавијестио зашто није било жријеба, али очито је да су у Сарајеву попустили под нашим притиском, јер смо им јасно ставили до знања да ћемо одустати од наступа на финалном турниру, ако не будемо домаћини. Поздрављам одлуку, али она је требало да се донесе много раније, јер завршница Купа већ четири године није одржана у Републици Српској - нагласио је Бранковић.

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске и члан Предсједништва РС БиХ Здравко Милићевић задовољан је што је донесена оваква одлука.

- Прексиноћ сам упутио писмо на канцеларију савеза у коме сам свима јасно ставио до знања да ако Бањалука не добије завршни турнир да представници Рукометног савеза Републике Српске више неће учествовати у раду Извршног одбора РС БиХ и других заједничких органа. Предложио сам да се домаћин бира попут конкурса, какав је случај био раније или системом ротације, како је сада требало да буде. Ипак, најважније је да је правда задовољена. Борац је добио организацију финалног турнира и успјели смо да се изборимо да буде онако како је одавно требало да буде одлучено - нагласио је Миличевић.

 

Распоред

Првог дана полуфиналног турнира од 18 часова у спортској дворани "Борик" снаге ће одмјерити Горажде - Челик (Зеница). Истог дана од 20 часова играју Борац м:тел - Извиђач (Љубушки). Финале је у недјељу од 17 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана