Завршена Прва лига Републике Српске у кошарци: Приједор први пут у Лиги БиХ

Ненад Ђерић
Завршена Прва лига Републике Српске у кошарци: Приједор први пут у Лиги БиХ

Приједор - Кошаркаши Приједора нови су шампиони Републике Српске.

У четвртој утакмици финалне серије плеј-офа Прве лиге РС славили су са 86:61 (16:19, 25:19, 17:10, 28:13) и стигли до треће везане побједе против Бањалучана након стартног пораза. Приједорчани су остварили право наступа у Лиги БиХ, што је највећи успјех клуба у историји дугој четири и по деценије, који је основан 1971. године под именом ОКК Приједор, да би потом наступао и као ОКК Прогрес и КК Мраковица.

- Остварили смо оно у шта нико, осим играча и људи из управе, није вјеровао. Од почетка смо имали бројне проблеме, али момци су били фантастични, излазили су јачи из пораза и од срца им честитам. Увијек смо играли пожртвовано, борбено за сваку лопту и заслужено смо освојили титулу првака Српске против изузетно неугодног Студента. Видјело се да лако могу стићи велику предност, међутим, пресудили су наша већа жеља, воља и карактер ових момака. Свој спортски дио смо одрадили, а надамо се да ћемо наићи на подршку људи у граду у нашим даљим амбицијама - рекао је тренер Приједорчана Данило Палалић.

Бањалучки "студенти" немају много разлога да жале, а иза њих је остала стабилна сезона, са новим руководством клуба и играчима, које је предводио и нови тренер са идејом да се кошаркаши из окружења привуку у овај спортски колектив.

- Нисмо имали оптерећење резултатом, али када се добрим играма на полусезони отворила ситуација, почело се размишљати о прилици да се игра у плеј-офу, па да се освоји шампионат. Полуфинални дио са Хеом из Билеће смо прошли, иако смо већ тада имали проблема са повредама, а неких играча и сада нисмо имали. Приједор је играо добру зонску одбрану током цијелог првенства, а и финале. Честитам им на првом мјесту - нагласио је тренер Студента Александар Ћикић.

Капитену Приједорчана Дејану Злокапи побједнички пехар уручио је предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске Борис Спасојевић.

Стријелци

Са 34 поена јунак сусрета био је бек Михајло Звонар, капитен Дејан Злокапа додао је 15, а по десет Горан Богићевић и Ненад Јовичић, који је остварио дабл-дабл учинак јер је имао и 15 скокова. Код гостију истакли су се Милан Давидовић са 14 и Срђан Лукић са 13 поена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана