Завршен турнир “Великана Славије”: Марковић без премца

Дарко Пашагић
Завршен турнир “Великана Славије”: Марковић без премца

БАЊАЛУКА - Најбољи боксер 16. међународног турнира “Великана Славије” је Црногорац Ненад Марковић, који је у категорији до 60 килограма савладао представника Њемачке Елиу Гедекеа на поене, 2:1 и понио пехар.

Жири у саставу Миодраг Каурин, Зоран Милаковић, Мирко Јокић, Миленко Томић и Владимир Орландо донио је одлуку да Црногорац буде бољи од осталих, а млади боксер није крио задовољство освојеним пехаром.

- Била је то жестока и прилично изједначена борба у којој су одлучивале нијансе. Драго ми је што сам успио да савладам Нијемца, а још драже што сам проглашен за најбољег боксера турнира, који се одржава у знак сјећања на некадашње чланове Славије, а познато је колико је овај клуб задужио бокс на овим просторима - рекао је Марковић.

Најбољи техничар је Нијемац Фуркан Пламазан Арслан, који је у категорији до 64 килограма једногласном одлуком судија на поене, 3:0 савладао Душана Војводића из Србије. Најборбенији пар су борци из исте категорије Марко Дмитровић (Славија) и Обас Дејв јуниор (Њемачка). Овај дуел завршен побједом Бањалучанина на поене, 2:1.

- Добро смо се “потукли” и мислим да сам заслужено побиједио. Била је доста лијепих ескиважа са обје стране, али и прецизних удараца, што је био сигурно добар разлог да нас жири прогласи за најборбенији пар - нагласио је Дмитровић, који је на недавном сениорском првенству БиХ освојио сребрну медаљу.

Успјешан организатор ове ревије био је Боксерски клуб Славија, који је недавно добио нову управу на челу са Миодрагом Каурином.

- Вјерујем да ће нам ова ревија бити добра путоказ у којем правцу треба да идемо. Драго ми је што сви гости из Бањалуке носе лијепе успомене, а на нама је да што прије да клуб стабилизујемо и вратимо имиџ Славији, који је посљедњих година добро уздрман - нагласио је Каурин.

 

Технички резултати

Дворана: “Обилићево” у Бањалуци.
Гледалаца: 400.
Судије: Владо Мајсторовић, Тахир Лигић, Славиша Симеуновић, Аднан Пашић (БиХ).

Резултати: до 56 кг: Един Алковић (ЦГ) - Бранислав Зеремски (Срб) 2:0 (прекид у другој рунди), до 60 кг: Ненад Марковић (ЦГ) - Елиа Гедеке (Њемачка) 2:0 (2:1), до 64 кг: Марко Дмитровић (Славија) - Обас Дејв јуниор (Њем) 2:0 (2:1), Душан Војводић (Срб) - Фуркан Пламазан Арслан (Њем) 0:2 (3:0), до 69 кг: Гашпар Подгоршек - Стефан Савковић (ЦГ) 0:2 (3:0), до 75 кг: Вито Крацун (Хрв) - Гал Шепиц (Сло) 0:2 (3:0), Бошко Добрић (Славија) - Михаел Куртен (Њем) 0:2 (3:0), до 81 кг: Фран Фирер (Сло) - Милован Секуловић (ЦГ) 0:2 (дисквалификација у трећој рунди), преко 91 кг: Јурај Солдо (БиХ) - Герит Карсен (Њем) 2:0 (2:1).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана