За нове мајсторе на мрежи - Mozzart уз одбојкаше широм земље

ГС
а нове мајсторе на мрежи - Mozzart уз одбојкаше широм земље
Foto: Mozzart | а нове мајсторе на мрежи - Mozzart уз одбојкаше широм земље

Одбојкашка грозница се шири у свим крајевима наше земље, а за развој овог популарног екипног спорта потребна је и подршка мањим клубовима.

Компанија Mozzart се кроз низ акција труди да омогући боље услове за тренинг и такмичења, па је овога пута донирала опрему ОК Градишка и ОК Темпо Ражљево из Брчког.
 
„Подршка компаније Mozzart представља награду за наш дугогодишњи труг и рад. До сада је клуб промијенио преко 10 гарнитура дресова и увијек смо сами издвајали средства. Зато хвала Mozzartу у име 30 чланова клуба", каже Рајко Лајић, играч и тренер ОК Градишка. 

Овај клуб се од оснивања такмичи у Првој лиги Српске. Тренутно имају 32 члана у селекцијама пионири, кадети, јуниори и сениори. Сениорска селекција је, током протеклих 27 година постојања, остала запажена као екипа која је константно у врху табеле лиге у којој се такмичи и то са домаћим играчким кадром. Протеклу сезону завршили су као другопласирана екипа, а све вријеме их је бодрила пуна дворана навијача. 

Осам пута су завршили домаћа лигашка такмичења као другопласирани. Освојили су двије златне медаље на међународним такмичењима, а организатори су Beach Volley турнира у сарадњи са Одбојкашким савезом Републике Српске. Континуирано раде са подмлатком, а њихове омладинске селекције биљеже добре резултате у својим категоријама. 

 

Из редова ОК Градишка потекла су четири играча која су наступала у Премијер лиги БиХ и за бањалучки Борац, од којих је најзапаженији Марко Кљајић.

Његовим стопама могли би и омладинци који су узданица клуба за будућност. А у будућности желе да задрже високу позицију на табели, афирмишу што више младих играча и освоје бројне медаље. Уз подршку пријатеља клуба, попут Mozzartа, снови се лакше остварују. 

 

А подршка је са исте адресе стигла и у ОК Темпо Ражљево из Брчког који се такође такмичи у Првој лиги Српске. 

„Донацијом нове опреме, из Mozzartа смо добили вјетар у леђа. Хвала им на подршци којом су веома обрадовали наше играче", каже Перо Лазаревић, предсједник клуба. 

Ова екипа броји 45 чланова у сениорској, јуниорској, кадетској и пионирској селекцији. 

Сезону 2018/2019 клуб је провео у Премијер лиги Босне и Херцеговине, што им је највећи успјех. Током 2019/2020 били су вицешампиони Републике Српске. 

 

Из њихових редова потекли су успјешни одбојкаши Бојан Новокмет, Душан Перишић, Милош Ћулибрк, Драго Теодоровић... 

У наредном периоду желе да интензивирају рад са млађим категоријама и да се посвете борби за поновни улазак у Премијер лигу БиХ. То би могло да им се оствари у новој опреми из Mozzartа који ће и у наредном периоду наставити да пружа подршку одбојкашким клубовима широм наше земље.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана