За EHF куп недостаје 150.000 марака

Душан Репија
За EHF куп недостаје 150.000 марака

Бањалука - Пред рукометашима Борца м:тел још је једна препрека до групне фазе EHF купа, холандски тим ОЦИ Лимбург Лајонс, али у Управи клуба размишљају корак унапријед, тачније како да прикупе новац потребан за евентуални наступ у групној фази.

У случају да прођу екипу која их је савладала у мечу за треће мјесто квалификација за Лигу шампиона (29:33), Бањалучани за шест мечева у групи морају да пронађу најмање 150.000 марака, које у овом тренутку немају.

- Имамо затворене планиране трошкове за квалификације, али већ сада морамо да размишљамо како да обезбиједимо средства која нам недостају. Пласман у групну фазу представљао би велики резултат за Борац и Бањалуку, али и Републику Српску, те БиХ. Само на организацију утакмица и три гостовања потребно нам минимално 150.000 марака. Константно улажемо напоре за проналазак новца, али без помоћи институција свих нивоа власти све иде много теже. Због тога ћемо се, у идућих неколико дана, свима обратити за помоћ - рекао је члан управе клуба Владимир Благојевић.

Стабилизација клуба у посљедње три године иде својим током. Враћено је више од 1,2 милиона марака дуга, а клуб коначно несметано функционише.

- Не желимо да идемо грлом у јагоде. Сви вјерујемо да ћемо на терену изборити учешће у другом најјачем такмичењу у Европи, јер су процјене да смо јачи од холандског тима. Али, уколико не будемо имали новац можда је боље да се стрпимо, јер стварање јаког клуба не може да се деси преко ноћи. Ипак, вјерујем да ћемо наћи та средства и да ће публика моћи да ужива у бар три јаке утакмице на домаћем терену, као и играма наших младих рукометаша, који су се талентом и квалитетом пробили до првог тима  - рекао је директор клуба Владимир Бранковић.

Први меч Борца и Лајонса на програму је 21. новембра у "Борику", а реванш седам дана касније у Холандији.

Сарачевић

Борац, и спорт уопште, у суботу је изгубио великог спортског радника и члана једне од првих генерација Борца Хамдију Сарачевића

- Овим путем изражавамо саучешће породици која је много дала Борцу и рукомету - рекао је Благојевић.

Кремација и сахрана Хамдије Сарачевића биће обављена сутра у 12.15 часова на гробљу "Мирогој" у Загребу.

Календар

Познати хрватски фотограф Стефан Лупино завршио је фотографисање рукометаша за календар 2016. године.

- Не желимо још да откривамо детаље, али смо презадовољни како је све испало. Фотографије су стварно врхунске, Лупинове идеје невјероватне, а изненадили су и рукометаши, који су били потпуно опуштени током фотографисања - рекао је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана