За бодове се борили у блату

Дарко Пашагић
За бодове се борили у блату

Бањалука - Прво коло прољећног дијела Премијер лиге БиХ обиљежили су лоши терени на готово свим стадионима, али најгора ситуација била је на "Бањи Илиџи" у Градачцу, гдје су снаге одмјерили домаћа Звијезда и Сарајево.

Била је то права каљуга на терену, који је већим дијелом био прекривен водом и блатом. Почетак меча је због тога каснио неких 15 минута, али је ипак главни арбитар Елвис Прошић донио одлуку да утакмица буде одиграна. Колико је лош терен био најбоље свједочи фотографија на којој се види да је шеф стручног штаба гостију Мехо Кодро на њега изашао у гуменим рударским чизмама.

- Утакмица је играна у готово немогућим условима. Не знам да сам икада играо по тежем терену - нагласио је Кодро.

Метеоролози и за наредне дане најављују доста падавина и питање је да ли ће до наредног викенда ситуација на фудбалским теренима у БиХ бити боља. Уз све то, 7. и 8. марта наставља се фудбалски шампионат Републике Српске, као и Друге и Треће лиге РС.

- Свјесни смо да су терени лоши, али за сада нико још није затражио одгађање утакмица. Тај захтјев се може поднијети најкасније до 48 часова пред почетак сусрета. Тада може да дође до одгађања сусрета. Уколико тако не буде, одлуку о томе да ли ће утакмица бити  играна или не доноси искључиво главни арбитар непосредно пред сам почетак меча - истакао је руководилац управљања секторима из Административног секретаријата Фудбалског савеза Републике Српске Горан Ћејић.

Остаје да се види да ли ће бити одгађања појединих сусрета, али оно што се дешавало на "Бањи Илиџи" у суботу сигурно не показује "најважнију споредну ствар на свијету" у најљепшем свјетлу.

Жријеб Купа БиХ

Жријеб четвртфинала Купа БиХ за сезону 2014/15, биће обављен данас у 12 часова у Сарајеву. У ову фазу такмичења пласирали су се: Борац (Бањалука), Младост (Велика Обарска), Широки Бријег, Звијезда (Градачац), Зрињски (Мостар), Сарајево, Олимпик (Сарајево) и Вележ (Мостар). Прве утакмице четвртфинала на програму су 11. марта, а реванши су седам дана касније. Полуфинални сусрети су 15. и 29. априла, а финални 20. и 27. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана