Вуле Тривуновић, тренер ФК Борац: Врућа зима на Градском стадиону

Душан Репија
Вуле Тривуновић, тренер ФК Борац: Врућа зима на Градском стадиону

Бањалука - Пораз од Леотара у четвртфиналу Купа још једном је открио слабости лидера Прве лиге РС и најозбиљнијег кандидата за пласман у Премијер лигу Борца, па је јасно да ће већ у јануару бити прометно у свлачионици Градског стадиона.

Тренер Вуле Тривуновић није желио да лицитира са именима прије свега што су до краја јесењег дијела остала још два меча, против Слоге у гостима и Подриња кући, али је меч у Требињу још једном показао да поједини фудбалери немају квалитет за високе амбиције Бањалучана. Осим голмана Асмира Авдукића, млади стручњак дао је шансу играчима који су мање играли, а резултат говори да је нису искористили. Похвалио је само једног фудбалера.

- Прилику је искористио једино Гедеон Гузина који је био одличан. Свима сам пружио шансу и према свим фудбалерима сам био искрен. Прерано је да причам о именима, фокус је на мечу у Добоју, а евентуална побједа значила би и освајање јесење титуле - рекао је Тривуновић.

Утакмице Купа већ други пут су кобне за поједине играче Борца. Још док је на клупи сједио Владо Јагодић постојала је листа играча који су морали да поправе форму или да спакују кофере, а то се десило послије пораза у Купу БиХ од Зрињског (0:5). Ситуација се у међувремену смирила, Тривуновић је, како је и сам рекао, дао прилику свим играчима, али појединци једноставно нису показали квалитет.

- Јасно је да ћемо морати направити додатну селекцију на зиму. Хоћемо да играмо Премијер лигу, а не можемо да побиједимо екипу која је ранг испод нас. Не могу да говорим о именима и броју играча који ће отићи и доћи, јер није дошао тренутак за то. Све ћемо анализирати послије краја јесењег дијела првенства, морамо видјети и који играчи, на које рачунамо, желе да остану - рекао је Тривуновић.

Бањалучани не би смјели да понове грешку од прошле зиме када је у јурењу опстанка у Премијер лиги ангажована практично нова екипа, што се показало потпуно погрешно. Са друге стране, можда је боље направити рез на зиму, захвалити се фудбалерима који нису оправдали очекивања и довести адекватна појачања, која би изнијела терет до краја првенства и сачинили окосницу тима за евентуални повратак у друштво најбољих.

- Рано је за причу о Премијер лиги. Она јесте циљ, али морамо да идемо корак по корак. На крају крајева, не могу да предвидим ни своју судбину, јер су тренерски кофери увијек спаковани - закључио је Тривуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана