Вукићевић нови рукометаш Борца

Душан Репија
Вукићевић нови рукометаш Борца

Бањалука - Нови рукометаш Борца м:тел је репрезентативац Црне Горе Данијел Вукићевић (25) који се подједнако добро сналази на позицијама десног и средњег бека.

Он је јуче прошао медицинске тестове, тако да се данас очекује да стави параф на уговор и буде посљедње појачање Бањалучана овог љета. Вукићевић је стандардни репрезентативац Црне Горе, а већ је играо у Премијер лиги БиХ, јер је носио дрес Слоге, тако да не би требало да има проблема са прилагођавањем. Са Слогом је у сезони 2011/12. освојио шампионску титулу управо испред Борца, а у Добоју је провео и идућу сезону. Вратио се у Ловћен са којим је играо СЕХА лигу, потом играо за македонски Пелистер, а прошлу сезону био је у турском Загносу који је са клупе предводио Касим Каменица.

- Ради се о одличном играчу и вјероватно нашем највећем појачању. Иако има 25 година, већ је врло искусан, јер је играо СЕХА лигу и европске купове, а у репрезентацији Црне Горе полако постаје кључни играч. У баражу за Свјетско првенство против Русије био је најбољи у оба меча, а према оном што сам видио и чуо од Каменице, имао је одличну сезону у Турској - рекао је тренер Борца Ратко Ђурковић.

Прије Вукићевића, Борац је из Загноса довео и Елиса Мемића, а екипу су овог љета још појачали голман Арман Беширевић, лијево крило Мирко Мајић, бекови Душко Херцеговац, Горан Даничић и Милош Лончар, као и десно крило Владан Ђурђевић, тако да Ђурковић има потпуно нови тим.

- Направили смо добар посао у припремном периоду. У малом заостатку је Лончар којег је мучила повреда, али је почео да тренира пуним интензитетом, а очекујем да ће ускоро на паркет и Срђен Мијатовић - рекао је Ђурковић.

Борац је синоћ играо претпосљедњи припремни меч против Крајине из Цазина, а сутра ће одмјерити снаге са Коњухом у Живиницама. Први ривал у Премијер лиги биће Маглај, а утакмица је на програму 10. септембра у "Борику".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана