Вук Бошковић, кошаркаш јуниорског тима Игокее: Желим да изађем из сјена својих сестара

Милан Зубовић
Вук Бошковић, кошаркаш јуниорског тима Игокее: Желим да изађем из сјена својих сестара

ЛАКТАШИ - Када се у спортском свијету спомене презиме Бошковић прва асоцијација је најбоља одбојкашица свијета Тијана, затим и њена сестра Дајана која се бави истим спортом, мада у посљедње вријеме њихов брат Вук полако излази из њихове сјене.

Име најмлађег члана ове породице из Билеће све чешће се спомиње у кошаркашким круговима и стручњаци му предвиђају добру каријеру. Игра на позицији крилног центра у јуниорском тиму Игокее и тек ће у јулу постати пунољетан док сам покушава да корача својим спортским путем.

- Притисак на спортском плану стварала ми је чињеница да сам Тијанин и Дајанин брат па сви од мене очекују да што раније будем успјешан као оне тако да нисам могао да дођем до изражаја. Да се разумијемо, поносан сам на своје сестре и њихове феноменалне успјехе, али ми је драго што ме сада препознају као кошаркаша, а не као њиховог млађег брата. Кроз шалу кажем да ће једног дана за њих двије говорити да су сестре оног успјешног кошаркаша, а не да сам ја брат успјешних кошаркашица. Наравно, шалим се мада ми је циљ да бар упола будем успјешан као Тијана - изјавио је Вук Бошковић за “Глас Српске”.

Иза њега је одлична сезона у Првој лиги Републике Српске гдје је бранио боје Студент Игокее, а са јуниорским тимом Игокее стигао је до трећег мјеста на завршном турниру АБА лиге.

- Задовољан сам оствареним пласманом, али не у потпуности јер смо имали квалитет да направимо бољи резултат. Прва утакмица била је добра, а остаје жал за поразом од Будућности у полуфиналу гдје 20 поена минуса на крају није право мјерило снага. Били смо у егалу на полувремену и онда необјашњиво стали што нас је коштало побједе и финала. У утакмици за треће мјесто показали смо карактер, дигли игру на виши ниво и лако стигли до побједе. Вјерујем да ћемо идуће године бити бољи јер многи од нас још нису “изашли из годишта” тако да ћемо бити зрелији и искуснији - рекао је Бошковић.

Током балон турнира у Чајетини просјечно је биљежио 23 поена, 9,7 скокова, двије асистенције за индекс корисности 28,7 што му је донијело мјесто у идеалној петорци.

- Лијепо је бити члан идеалног тима и поносан сам на то мада је тимски учинак увијек у првом плану. То што сам изабран међу пет најбољих потврда је доброг рада јер су поред мене играчи који већ скупљају озбиљне минуте са првим екипама, а ја сам међу њима нашао своје мјесто - истакао је Бошковић.

Добрим партијама куца на врата првог тима и за очекивати је да буде позван на припреме идућег љета.

- Надам се позиву тренера Драгана Бајића и вјерујем да ћу идућег љета тренирати са првом екипом па ћемо видјети како даље односно шта је најбоље за мој развој. Сам тај позив била би велика награда за мене и имао бих прилику да осјетим како је играти са прекаљеним асовима - нагласио је Бошковић.

Мало о будућности

Као своје најјаче оружје види борбеност и глад за побједама док не размишља много о будућности већ је концентрисан на тренутна дешавања.

- Надам се да ћу једног дана заиграти за неки инострани клуб из јачих лига који такође наступа у Евролиги. Ипак, о том потом. Не живим у сновима већ желим да се докажем међу јуниорима и заслужим позив међу сениоре, а даље шта Бог да - рекао је Бошковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана