Вујовићев гол може преокренути сезону

Душан Репија
Вујовићев гол може преокренути сезону

Бањалука - Секунде су дијелиле рукометаше Борца м:тел да већ послије трећег кола Лиге 4 предају шампионску титулу, али је Даворин Вујовић успио да постигне гол за побједу против Вогошће - 26:25.

Овим тријумфом Бањалучани су дошли у позицију да све ствари држе у својим рукама иако ће морати да подигну ниво игре како би евентуално уписали све три побједе до краја. На руку им не иде ни распоред, пошто су два пута гости (Извиђач и Вогошћа), а дочекују Маглај. Ипак, остаје нада у срећан расплет меча у сали Основне школе "Борисав Станковић", јер су гости прије гола Вујевића промашили два зицера. Један је скинуо Дамир Ефендић, којем је одлична партија био најбољи поклон за рођендан, а други промашио Тарик Међић. Остало је 12 секунди до краја, а Вујовић постигао први гол на мечу и то као седми играч у пољу, пошто је Александар Међедовић одлучио да посљедњи напад одигра без голмана.

- Издигли смо се после два кикса и успели смо да се вратимо после лошег почетка. Ипак, ова победа неће значити ништа ако сутра не савладамо Извиђач. Спремићемо се добро, јер је сада свака утакмица за титулу - рекао је Вујовић.

Оваква утакмица може преокренути читав ток сезоне, која у већем дијелу није ишла онако како су Бањалучани замислили. Зна то и најискуснији Ратко Николић, који је против Вогошће постигао десет погодака, али умало постао трагичар промашеним седмерцем при резултату 25:25.

- Дешава се, то је спорт. На срећу, Вујевић је постигао гол, па се мој промашај заборавља. Најбитније је да смо победили, јер очекујем да у следећој утакмици играмо још боље, била нам је потребна оваква ињекција самопоуздања, нарочито после пораза од Извиђача и изгубљеног бода у Маглају. Извиђач нам је остао дужан и верујем да ћемо у Љубушком одиграти много боље него у "Борику" на почетку Лиге 4 - рекао је Николић.

У другом мечу Извиђач је савладао Маглај са 42:31 и први стигао до два тријумфа.

Лига 4

1. Извиђач 3        2        0        1        90:87 6

2. Борац м:тел     3        1        1        1        73:74 4

3. Маглај    3        1        1        1        84:90 4

4. Вогошћа          3        1        0        2        82:78 3

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана