Вујошевић се тукао са Сојићем

Агенције
Вујошевић се тукао са Сојићем

Београд - Крај полуфиналне серије Јадранске лиге између Црвене звезде и Партизана обиљежио је инцидент у тунелу дворане “Пионир” у којем су учествовали тренер “црно-бијелих” Душко Вујошевић и члан Скупштине “црвено-бијелих” Стеван Сојић.

Иако се дуго времена спекулисало с ким се тачно сукобио Вујошевић, предсједник Црвене звезде Милош Нинковић потврдио је да је ријеч о Сојићу. Широј јавности Сојић је постао познат када је недавно спријечио новинарку ТВ Б92 у обављању посла и скинуо спужву са њеног микрофона на стадиону “Рајко Митић” када је она хтјела да постави питање директору ФК Црвена звезда Звездану Терзићу. Сојића медији описују као једног од “виђенијих на северу”, а “Блиц” је својевремено писао и да је био осумњичен за насилничко понашање. Члан је навијачке групе “Белграде боџс”, а наводно је у суботу био у друштву брата покојног вође навијача Звезде Велибора Дуњића.

- Човек кога медији доводе у везу са немилим догађајем у ходнику “Пионира” и на кога је насрнуо Душко Вујошевић је Стеван Сојић, члан Скупштине Кошаркашког клуба Црвена звезда, а на ту функцију је изабран још 12. августа 2011. године. Факултетски је образован, има диплому маркетинг менаџера у спорту, није осуђиван, нити се против њега води било какав кривични поступак, како неки медији то покушавају да представе, ваљда само зато што навија и воли Црвену звезду. У халу је дошао са екипом, као члан руководства клуба - појаснио је Нинковић.

У размјену удараца се умијешао и човјек који је прошле године на првом дербију у домаћем шампионату одиграном у Железнику упао на паркет на крају и напао Сашу Павловића. Инцидент у ходнику “Пиониру” ухватила је камера “Спорт клуба” током интервјуа са капитеном Звезде Луком Митовићем. На снимку скандала, који је бацио још једну мрљу на дерби, види се како Вујошевић ударцем започиње физички сукоб са особом која разговара телефоном, послије чега је полетјело још неколико удараца, а затим се умијешала жандармерија, која је спријечила даљи сукоб. Поједини медији пренијели су да се Вујошевић сукобио с предсједником Црвене звезде Мирком Павловићем, али су обојица то демантовали.

- Мирка Павловића нисам ни видео и не знам зашто се помиње. Ходници су нешто што би требало да буде обезбеђено од било кога ко није службено лице. Звезда је у суботу довела неколико вођа навијача. Да ли немају поверење у жандармерију, и спровели су их у ходник у свлачионици. Сачекао сам мало да прођу играчи Звезде, видео реакције публике и кренуо ка свлачионици. Пролазећи ка тунелу, тај момак ми се раздрао на уво “Ала ка**мо”, па је дошло до гужве и размене удараца. Не знам како се зове човек, кажу да је представник Звезде, мада је Шилобад у суботу рекао Ристовићу да те људе не уводе у ходник са екипом. Жандармерија је саслушала тог момка, зна ко је то - рекао је Вујошевић.

Он је честитао “црвено-бијелима” на пласману у финале и Евролигу.

- Екипа коју водим дала је максимум, играла је поштено и то је наш лимит. Противник има квалитет, посебно дужину клупе, што се видело у серији. Честитам Звезди на пласману у финале и захвалио бих се држави на великој помоћи коју је Партизан имао. Свако зло има крај и како каже црногорска пословица “И ово ће се лане звати” и треба то издржати - истакао је Вујошевић.

Тренер Партизана поново је критиковао суђење.

- Трећа утакмица била је пресудна у серији и још једном сам се уверио да је било скандалозно суђење и једино сам у суботу погрешио што сам изоставио Дамира Јавора, који је био директно укључен са Илијом Белошевићем и Сретеном Радовићем. Они су својим критеријумом директно скројили исход. Али, ако гледамо само ову... Мислим да на Вилијамсу није био фаул при шуту за три поена и да није била Драганова (Милосављевић) четврта лична. Било је грешака, али овог пута нисам видео тенденцију - завршио је Вујошевић.

Полуфиналну серију Звезда је добила укупним резултатом 3:1, а двије утакмице добила је пред навијачима Партизана. У четвртом мечу славила је са 81:73 (22:24, 16:12, 26:22, 17:15) и тако се пласирала у финале регионалног такмичења, а играће и трећу сезону заредом у елитном европском клупском такмичењу. Маркус Вилијамс и Чарлс Џенкинс са по 19 поена предводили су побједника, Бобан Марјановић имао је 12 поена и 14 скокова, Никола Калинић убацио је 11, а Лука Митровић десет поена. Код Партизана једини двоцифрени били су Едо Мурић са 25 и  Никола Милутинов са 13 поена.

- Знали смо да ће Партизан одиграти још јаче, што је резултовало њиховом серијом на старту. Дефанзиву смо одиграли квалитетно, што је важно ако мислимо да победимо Партизан. “Црно-бели” су показали карактер, иако је са наше стране изгледало стабилно. Наравно да је тешко играти четири утакмице у шест дана, посебно јер је “вечити дерби”. Имали смо оптерећење јер смо први завршили регионални део, који нам је донео предност домаћег терена, али смо одрадили то на најбољи могући начин - рекао је тренер “црвено-бијелих” Дејан Радоњић.

Финална серија плеј-офа АБА лиге почиње 25. априла, игра се на три побједе по систему 2-2-1 и Црвена звезда ће бити домаћин у прва два меча.

Вујошевићеви испади

- Давио свог играча Михајла Андрића послије меча са Хапоелом у Еврокупу октобра прошле године

 

- Давио свог играча Богдана Богдановића на утакмици првенства Србије против ФМП-а у јулу прошле године

 

- Физички напао судију Алфреда Јововића 2012. године у АБА лиги послије меча са Солноком

 

- Физички напао судију Уроша Обркнежевића у другом колу лиге Србије 2013. године

 

- Покушао физички да се обрачуна са предсједником Звезде Небојшом Човићем у финалу Купа Србије 2013. године

 

- Током фудбалског дербија прошле године у ложи напао и покушао физички да се обрачуна са тадашњим министром Александром Антићем, уједно вријеђао и псовао мајку функционеру Звезде Бранку Радујку

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана