Вујошевић ближи клупи од Пипана

Милан Зубовић
Вујошевић ближи клупи од Пипана

Сарајево - Црногорски тренер Душко Вујошевић мало је ближи клупи репрезентације БиХ у односу на словеначког стручњака Алеша Пипана.

Њих двојица остала су у трци за упражњено селекторско мјесто настало одласком Дамира Мулаомеровића прошле године, док су отпали тренер Игокее Драган Бајић и Адис Бећирагић који је без ангажмана. Раније су из трке испали Светислав Пешић, Јуре Здовц и Ненад Марковић.

- Управни одбор свео је избор селектора на два кандидата и у овом тренутку Вујошевић има благу предност у односу на Пипана. То, ипак, не мора ништа да значи јер са њима треба да буду обављени разговори о свим детаљима па је формирана комисија која ће разговарати са обојицом - рекао је члан Управног одбора Кошаркашког савеза БиХ Горан Цвикић.

Комисију чине предсједник Стручног савјета Тихомир Мустапић, генерални секретар Дубарвко Барбарић и директор репрезентације Синиша Ковачевић који ће разговарати са обојицом и онда дати свој приједлог Управном одбору КС БиХ на усвајање. Ипак, тешко је очекивати да комисија обави те разговоре уживо, већ би то требало да буде обављено преко друштвених мрежа и посредством менаџера. Све би требало да буде познато за пет до шест дана и тада би пред члановима УО требало да се нађе коначан приједлог. Иако је било назнаке да ће бити именовани селектори млађих категорија, до тога јуче није дошло.

- Стручном савјету је наређено да достави још имена кандидата за омладинске селекције пошто имамо неке приједлоге који су у сукобу интереса па би на крају испало да су сами себе именовали. Остаје да се види шта ће бити са У20 екипом и тешко је очекивати да се нађу финансијска средства за њу - рекао је Цвикић.

Буџет

На састанку није усвојен буџет за ову годину.

- Има индиција да ће обећања Предсједништва БиХ бити испуњена, што би умногоме олакшало функционисање Савеза па ће онда бити направљен план рада за ову годину. То још мора проћи државне процедуре па ћемо онда видјети са колико новца располажемо - додао је Цвикић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана