Вучелић нови предсједник ФК Партизан

B92
Вучелић нови предсједник ФК Партизан

Београд - Предсједник ЈСД Партизан Милорад Вучелић изабран је у понедјељак и на функцију предсједника фудбалског клуба Партизан.

Тек из трећег покушаја Скупштина Партизана успјела је да у СЦ Телеоптик изабере новог предсједника. Скупштини је присуствовало 33 од укупно 65 делегата, а Вучелић је добио 30 гласова, док су преостала три делегата била уздржана.

Претходне двије Скупштине пратиле су бројне свађе, сукоби и недостатак кворума за одржавање. У игри за првог човјека клуба била су два кандидата, актуелни предсједник привремене управе и први човјек Спортског друштва Милорад Вучелић и предводник опозиције Ненад Бјековић, бивши фудбалер, тренер и спортски директор црно-бијелих.

Бјековић и његова фракција нису се ни појавили на Скупштини у Телеоптику.

Како је Вучелић саопштио у првом обраћању са мјеста предсједника, Управни одбор клуба чиниће Владимир Вулетић, Милан Обућина, Небојша Петровић, Бранко Брновић, Драгољуб Траиловић, Душан Јовановић и Горан Шкодрић.

За почасног предсједника изабран је Иван Ћурковић.

"Наставићемо процес финансијске консолидације, наставићемо са спонзорским уговорима које смо на почетку донели. Очекујемо подршку свих чланова скупштине, као и надлежних у граду, републици и Фудбалском савезу Србије", рекао је Вучелић послије избора за предсједника клуба.

"Стадион је наш"

"Консолидоваћемо и модернизоваћемо организацију. Изборићемо се за статус стадиона, који је несумњиво наш. Унапредићемо и Телеоптик, а треба да приступимо и изградњи интерната, тако да ослонац буде на омладинској школи", рекао је Вучелић.

Он је казао да ће се клуб борити на терену да освоји титулу и куп, али да ће се борити спортски, а не на нерегуларан начин.

"Све смо учинили на легалан и легитиман начин, врло сам поносан на то што смо кроз ову кризу прошли једногласним одлукама и што смо сачували аутономију спортског сектора. Партизан не бира спортског директора и тренера, већ Управни одбор. Врата су широм отворена свима којма је Партизан на срцу", рекао је Вучелић.

Он је казао да је невољно учествовао у сукобима са опозицијом и да се суочавао са разним нападима.

"Никада нису изрицане увреде. Ако су изречене горке речи, спреман сам да се извиним за сваку. Не очекујем ништа за узврат. Свим партизановцима су врата отворена. Очекујем обједињавање снага и да престане специјални рат. Немам илузија да то може брзо да се заврши. Нападају се и оспоравају они који нешто чине. Приступамо послу са том надом и с тим уверењем и спремношћу да то учинимо. Могу да кажем: живео Партизан", рекао је Вучелић.

Прва Скупштина у мају прекинута је због сукоба двије стране, праћене бројним увредама делегата, док у септембру није било кворума, за шта је недостајао један делегат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана