Војводић за препород Славије

Горан Андрић
Војводић за препород Славије

Источно Сарајево - Иако су почетак сезоне и два освојена бода у три сусрета наговјештавали да Славију очекује грчевита борба за опстанак, на клупу "плаво-бијелих" сјео је Дарко Војводић, посложио коцкице и са недовољно физички спремном екипом "засјео" на седму позицију на табели.

Подвиг "соколова" није био једноставан. Прво су појачања у клуб довођена неплански, јер осам играча нема пасош БиХ, а у протоколу за утакмицу може их бити шест. Много рачуна није се водило ни о мјестима у тиму па тако на појединим позицијама Славија има по једног играча. Недостатак новца одразио се на кашњење плата. Иако су имали одличне услове, фудбалери нису припреме одрадили на најбољи могући начин па су у првенство ушли физички недовољно спремни, што се показало кобним на старту сезоне. Послије лоших резултата дотадашњи стратег Милан Гутовић дигао је сидро, а наслиједио га је Дарко Војводић.

- Није било лако. Самопоуздање фудбалера било је пољуљано. Имали смо ограничен списак играча који могу изнијети терет првенства, који при том нису били спремни, и бројне проблеме. Али, вјеровао сам у ове момке. Мотивисао сам играче и послије прве побједе самопоуздање је расло, поправљала се атмосфера у свлачионици и градили смо јединство које смо преносили на терен - прича Војводић о доласку у Славију.

А управо је то јединство на терену све вријеме највећа снага "соколова". Успјели су да побиједе Сарајево на свом терену и то са играчем мање. Наоружани великом жељом и борбеном игром "плаво-бијели" борци су низали успјехе све до завршнице јесењег дијела првенства када је умор дошао по своје. Услиједили су везани порази од Радника и Витеза због чега је Славија пала на десету позицију. Војводић је планирао да поднесе оставку због та два пораза, али су онда "славијаши" храбро истрчали на стадион "Грбавица", освојили бод против фаворизованог Жељезничара, а затим славили на гостовању код "фењераша" Вележа (3:0).

- Од почетка тражим да сви играчи на терену дају свој максимум, да изгарају за сваку лопту и они то и раде. Раније сам говорио да немамо довољно играча на свим позицијама, што се видјело против Вележа, јер сам на позицију десног бека морао ставити Немању Пушару који никада није играо на тој позицији. Али на крају је добро одиграо, као и сви момци и заслужено смо побиједили. За наредну утакмицу бићемо комплетни и очекујем да побиједимо и прескочимо Младост на табели - јасан је Војводић који не крије да ће за прољеће бити потребно неколико појачања да би Славија задржала висок пласман на табели.

Уговор

Дарко Војводић уговором је везан за Славију до краја године. Пошто се 2015. приближава крају, на потезу је управа клуба од које се очекује да препозна одличне резултате истакнутог стручњака и са њим продужи сарадњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана