Војводић остаје, дугови омча Борцу око врата

Душан Репија
Војводић остаје, дугови омча Борцу око врата

Бањалука - Тренер Борца и у идућој сезони биће Дарко Војводић, који је са управом клуба договорио продужетак сарадње за годину, уз могућност наставка за још једну уколико обје стране буду задовољне.

Харизматични стручњак убиједио је у ових неколико кола челнике клуба да је он право рјешење на дуже стазе, а основна препорука свакако му је била осигуран опстанак у Премијер лиги.

- Дарко је изложио план за наредни период и управа се сагласила с њим. Дефинитивно имамо исте погледе на будућност. Његов досадашњи помоћник Марко Максимовић биће спортски директор и њему је повјерена сва координација између стручног штаба, односно спортског сектора и управе. Он ће заједно са Војводићем селектирати екипу за наредну сезону. Максимална одговорност што се тога тиче је на њима, а ми вјерујемо да ће свој посао одрадити на најбољи начин - истакао је потпредсједник Борца Вицо Зељковић.

Претходних година научили смо да на Градском стадиону ипак не може без проблема. На једну добру вијест обично иду двије лоше, а тако је и овај пут. Да би Војводић уопште водио клуб у Премијер лиги идуће сезоне, управа мора да обезбиједи 150.000 марака до 20. маја како би на другостепеном поступку добила лиценцу за такмичење. Још већи проблем је дуг према Школи фудбала Џаја, јер је Борац према извршној пресуди дужан да плати 594.677 марака.

  • То је рак-рана клуба. Дуг се више не може оспорити. Заиста не знам зашто се нико из претходних управа није појављивао на суду, због чега ми сада имамо велики проблем. Цифра је велика и за много веће клубове од Борца. Ако ријешимо питање лиценце, смањићемо 90 одсто проблема. Надам се да нећемо сљедеће сезоне поново морати кретати из Прве лиге, јер би то значило крај за Борац. Искористили смо, да тако кажем, помоћ пријатеља, испуцали спонзорске уговоре за текућу сезону, а нови ступају на снагу од 1. јула. Са већином спонзора договорили смо наставак сарадње, али без обзира на то, једноставно морамо измислити новац до 20. маја - рекао је Зељковић.

Тренер спремио чистку

Војводић је био изузетно љут послије пораза од Витеза, па је наговијестио бројне промјене у играчком кадру током љетног прелазног рока.

- Разочаран сам приказаним, али стаћу украј овоме. Кунем се да ћу их пола отјерати, јер је ово брука и срамота - рекао је Војводић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана