Владо Јагодић: На нишану Борца Куп и Европа

Данијел Радујковић
Владо Јагодић: На нишану Борца Куп и Европа

Желим са Борцем да освојим Куп БиХ, једини трофеј који ми недостаје, али нећемо запоставити ни првенство. Желимо да обезбиједимо наступ у Европи идуће сезоне, а добијање лиценце биће нам само додатни подстрек и мотив за остварење тог циља.

Казао је ово нови-стари тренер Борца Владо Јагодић уочи прве утакмице откако је преузео клуб. Он је трећи пут сјео на клупу Бањалучана, а претходна два пута имао је запажене резултате. Једном је био шампион, а други пут је завршио као четврти и то због лошије гол-разлике од трећепласираног Сарајева. Како је казао, мотива за нове успјехе са "црвено-плавима" не недостаје.

- Поред моралног мотива да помогнем мом клубу у овој тешкој ситуацији, спортски мотив је да покушам освојити Куп БиХ јер је то једини трофеј који немам. Наравно, не предајемо се ни у првенству и нећу рећи да ћемо га запоставити. Само неколико бодова каснимо за мјестима која воде у Европу и мислим да Борац ни у првенству није рекао посљедњу ријеч - казао је Јагодић.

* ГЛАС: Колико сте успјели да упознате екипу за ових неколико дана од када сте поново у клубу? Имате ли неких непознаница?

ЈАГОДИЋ: Искрено, оно што сам сазнао гледајући утакмице и у разговору са Винком Мариновићем потврдило се да је тачно. То је екипа која заједнички дише, која је компактна у свлачионици и која има своје специфичности. У просјеку спада међу најмлађе и најбрже у првенству. Гледао сам све утакмице ове сезоне и одлично познајем играче. Нема ту неких великих непознаница. Задржао сам комплетан стручни штаб који је до сада радио и тако сам стекао увид у ствари на тренингу.

* ГЛАС: Преузели сте тим у поодмаклој фази сезоне и нисте урадили припреме. Колики је то проблем за Вас и да ли сматрате да сте у заостатку за осталим тимовима?

ЈАГОДИЋ: Свјестан сам да је преузимање екипе у овом дијелу сезоне веома ризично, али нисмо у заостатку за осталим тимовима. Имам довољно искуства за Премијер лигу, а поготово што је ријеч о екипи која је моја. Поред тога, тим је спреман. Једино је непознато колико ће екипа издржати јер нема ширину уколико дође до повреда кључних играча или картона. Моја предност је што познајем одлично и друге екипе. Бавим се скаутирањем и мало тога ме може изненадити.

* ГЛАС: Знамо да је Борац под Вашим претходним вођством био екипа која је примала врло мало голова, а данашњи тим је такође један од најбољих кад је то у питању. Да ли Вам одговара њихов досадашњи стил игре или ћете нешто мијењати?

ЈАГОДИЋ: Послије пет тренинга не могу ништа радикално мијењати, али желим да унаприједим неке сегменте игре. Очекујем да играчи у неким ситуацијама другачије реагују и желим да унаприједим досадашњи ниво, а бићу задовољан да задржим овај.

* ГЛАС: Које су то ствари које желите да унаприједите у наставку сезоне?

ЈАГОДИЋ: Стил игре Борца ове сезоне довео га је до петог мјеста и полуфинала Купа које нико није очекивао. Тај стил сам преферирао у сезони 2010/11. када сам предводио клуб и у осам утакмица нисмо примили гол. У том вријеме смо били ефикаснији и то ћу покушати поправити да не стрепимо код резултата 1:0. Надам се да ћемо и даље имати чврстину. Имамо најбољи тандем голмана у лиги, као и два перспективна чувара мреже. Међутим, најважније је да екипа дјелује компактно.

* ГЛАС: Борац ће вјероватно добити лиценцу за европска такмичења. Колико то значи и Вама и играчима да се још више борите за мјеста која воде у Европу?

ЈАГОДИЋ: Много ми значи. Било би веома ружно да прије полуфинала Купа сазнамо да не можемо играти Европу. До сада ми се то два пута десило у каријери, са Борцем и Челиком. Међутим, успио сам да мотивишем екипу јер увијек гледам спортски мотив. Међутим, та сазнања много утичу на играче јер нису сви истог менталног склопа. Добијање лиценце би био додатни импулс. Борац мора бити перјаница фудбала, не само у Српској већ и у БиХ. Најгоре би било да изборимо Европу на терену, а да не можемо играти. Вјерујем да ћемо добити лиценцу, био сам када смо слали документацију и надам се да ће све бити како треба.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана