Владимир Вермезовић држи палчеве Италијанима: Азури иду до краја

Иван Драгичевић
Владимир Вермезовић држи палчеве Италијанима: Азури иду до краја

Београд - Навијам за Италију, играју добро и дисциплиновано, имају одличан напад и надам се да могу до краја.

Рекао је ово бивши тренер и фудбалер Партизана Владимир Вермезовић који је тренутно без ангажмана, али како каже кофери су увијек спаковани.

- Свиђа ми се шта је урадио Антонио Конте, донио је своју филозофију у тим, и унаприједио игру "азура". Први пут видимо да Италијани са много играча улазе у завршницу и због тога су нарочито опасни што су на својој кожи осјетили Шпанци и Белгијанци. Имају одличну, тврду одбрану чија окосница долази из Јувентуса, а и те момке је тренирао Конте. Уиграни су и могу да зауставе напад Њемачке, а мислим да ће "панцери" имати доста проблема да се одбране, јер су Матс Хумелс и Џером Боатенг доста спорији од навале Италије - рекао је Вермезовић.

Фудбал је игра у којој увијек на крају побјеђују Нијемци је изрека Герија Линекера која је свима добро позната и која се обистинила много пута, па је из тог разлога и Вермезовић опрезан са прогнозама.

- Никада се не треба кладити против Немаца јер је њихов менталитет невероватан, а тренутно имају изузетно снажан тим. Опет, Италијани су показали највише до сада и мислим да могу даље, колико год то било незахвално прогнозирати. Исланд је показао да нема фаворита, не знам да ли су се истрошили и је ли остало још горива у њима, али Французима неће бити лако. Домаћини нису одушевили иако су их сви ставили као највеће фаворите, доста су се мучили и ако не буду на највишем нивоу могу бити сурово кажњени - рекао је Веремзовић.

Други меч четвртфинала вечерас играју Белгија и Велс, а тренер који је водио јужноафричке клубове Кајзер Чифс и Орландо Пиратсе сматра да је Герет Бејл једина звијезда која се потпуно подредила тиму.

- Велшани су доказали да овај тим није само Бејл, али играч Реала игра одлично првенство. Имају још доста квалитетних играча, док је излишно говорити о ширини коју посједује селектор Белгије Марк Вилмотс. Неки кажу да је тешко укомпоновати све те врхунске играче, али ја мислим да то није проблем, већ да је мука када не располажеш квалитетним фудбалерима - закључио је Вермезовић.

Чека нови посао

Посљедњи ангажман Владимир Вермезовић имао је у јужноафричким Орландо Пиратсима које је водио у сезони 2014-15.

- То је такав посао, чекам понуде и спреман сам за нови изазов ако се отвори опција која ће задовољити моје амбиције - рекао је Вермезовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана